Lekker lezen: spannende jeugdthrillers

Geschreven op 17 april 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Lezen YA thrillers uitgelicht

Je hoeft echt niet jong te zijn om van jeugdthrillers te houden. Zijn zijn juist erg vermakelijk! Ze lezen erg lekker weg en dat is juist fijn als je even je hoofd niet bij wat meer uitdagende boeken kan houden. Voor deze gekke tijd dus juist perfect! Wij hebben onze favorieten voor je verzameld in een blog. En het mooie is, dat je ze meteen kan bestellen bij Paagman.

Nadine Swagerman

In 2018 zette Nadine Swagerman met haar boek Één waarheid een krachtig debuut neer. Inmiddels is er ook een tweede boek van haar verschenen, namelijk de novelle Maar ik ben jou niet. Beide boeken zijn erg geliefd bij het (jongere) publiek en zetten de jeugd vanaf een jaar of 14 vrijwillig aan het lezen. Als je eenmaal aan haar boeken begint, kan je eigenlijk niet meer stoppen.

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink schreef inmiddels ook al meerdere YA (Young Adult) thrillers. Zo zijn haar boeken Kwaad Bloed, Gebroken en Vermoorde Onschuld stuk voor stuk superspannend. Haar nieuwste novelle Opgepast is daar zeker geen uitzondering op. En ook handig: de novelles (zowel die van Jennefer Mellink and Nadine Swagerman) zijn niet al te dik en zeker leuk geprijsd. Daar kan je nog eens een boek voor kopen!

Maren Stoffels

Lezen YA thrillers meisje

Nog zo’n Nederlandse topschrijfster van YA-thrillers is Maren Stoffels. Met haar boeken Fright Night, Room Service en Escape Room weet ze menig puber (en volwassene) urenlang zoet te houden. Ook in haar boeken staan jongeren centraal. Stuk voor stuk knap geschreven en heel erg spannend!

Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk schrijft boeken voor jongeren die niet alleen heel spannend zijn, maar ook heel realistische thema’s hebben. Zo beschrijft zij in haar boeken thema’s als pesten (Judas), drugsmisbruik (0verdosis), loverboys en stalking. Er zijn inmiddels heel veel boeken van haar hand verschenen die zeker de moeite van het lezen waard zijn. Klik voor alle verschenen boeken van Helen Vreeswijk op deze link.

Marieke Nijkamp

Lezen YA thrillers koffie

Ook de boeken van Marieke Nijkamp lezen als een trein. Ze hebben vaak heftige onderwerpen, zoals een schietpartij op school in het boek, 54 minuten en zelfdoding (0f toch niet?) in Voor ik je loslaat. Een schrijfster waar we zeker nog vaker van gaan horen!

Mirjam Mous

Mirjam Mous schrijft ook al van die super spannende boeken. Heel anders dan bijvoorbeeld de boeken van Helen Vreeswijk zijn deze boeken iets ongeloofwaardiger, maar daardoor niet minder leuk om te lezen. Boy7 gaat bijvoorbeeld over een jongen die ergens wakker wordt en geen idee heeft wie hij is. In het boek 2C gaat een klas op schoolreis naar de Ardennen, maar er blijkt een bom aan boord te zijn. En in het boek Virus staat, hoe kan het toepasselijker, een virus centraal waardoor twee jongens stranden in een bergdorp waar ze niet meer uit kunnen. En zo zijn er nog wel een paar van Mirjam Mous!

Politie, niet betreden!

Lezen YA thrillers spannend

Kan je door de bomen het bos niet meer zien? Dan is de serie “politie niet betreden” zeker een aanrader! In deze serie schrijven verschillende schrijvers YA-thrillers die stuk voor stuk enorm spannend zijn. Zo kan je tiener wel even vooruit! Je herkent deze serie aan het rood witte “Politie niet Betreden elastiek”.

Margje Woodrow schreef boeken met de titels Snitch, Buitenspel, Verwoest en Fake Trip (verschijnt 26 mei 2020). Mel Wallis de Vries heeft boeken geschreven die je zo weg kan lezen. De titels zijn lekker kort en krachtig zoals Vals, Zwijg, Wild, kil, Klem en Shock. En nog veel meer. Eva Burgers schreef ook een aantal boeken voor deze spannende serie. Zij schreef titels zoals Wanhoop, Fataal en ComplotCis Meijer heeft ook een steentje bijgedragen, met titels als Moordspel, Verdoofd, Dark Mind, Knock-Out, Val en JachtSophie McKenzie tenslotte, heeft ook een aantal top YA-thrillers geschreven zoals Vermist, Meisje Vermist, Zusje Vermist, 1 Seconde en Geloof Me.

Als hier niets tussen zit, weten wij het ook niet meer! Ben je op zoek naar meer van onze leestips? Kijk dan even hier. Veel leesplezier!