8 tips voor een heerlijke zomervakantie

Geschreven op 3 juni 2023
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
zomervakantie tips

De zomervakantie staat voor de deur! Dat betekent voor veel mensen dat er een periode van rust en ontspanning aanbreekt. En eindelijk tijd om leuke dingen te gaan doen! Maar wat? Daar kunnen wij je tips voor geven!

Lekker naar het strand!

Een dagje strand is altijd heerlijk! De kinderen vermaken zich prima met de zee en het zand en jij kan lekker genieten van een leuk boek of een gezellig tijdschrift. Eerder schreven wij al een blog over een dagje strand in eigen land met daarin onze favoriete Nederlandse stranden. Als je niet in de buurt van het strand woont, hoeft dat niet te betekenen dan je niet naar het strand kan! Er zijn namelijk ook verschillende stadsstranden in ons land! Die liggen weliswaar niet aan zee, maar vaak wel aan een lekker meer. Vergeet niet om je kinderen en jezelf goed in te smeren. Zelfs met een windje erbij kan de zon verraderlijk branden. En neem voldoende water mee. Echt genieten zo in de zomervakantie!

zomervakantie

Lekker zwemmen in de buitenlucht

Zijn je kinderen dol op zwemmen, maar durf je ze nog niet los te laten in zee? Ga dan naar een lekker buitenzwembad of ga naar een meer waar je buiten kan zwemmen. Hier kan je je kinderen nét even iets beter in de gaten houden. Zo wordt het een ontspannen dagje voor iedereen. Opblaasbedje mee en gáán! Vaak is er bij een buitenzwembad of meer een groot grasveld aanwezig waar je ook fijn kan picknicken. Vind je het lastig om te bedenken wat je in de picknickmand doet? Lees hier onze smakelijke en makkelijke tips. Geen fan van water? Je kan natuurlijk het zwemmen ook overslaan en meteen al gaan picknicken!

Ga het water op!

Houd je niet van zwemmen maar ben je wel graag op het water? Dan hebben wij voor deze zomervakantie tips voor je! Huur bijvoorbeeld eens een fluisterbootje! Met een fluisterboot mag je in veel meer gebieden komen dan met een motorboot en je hebt er geen speciale vaarbewijzen voor nodig. Iedereen mag ermee het water op! Dus pak een picknickmand in en ga lekker het water op! Een sloepje huren is ook leuk of maak er meteen een hele dag van door een bootje te huren in de Biebosch.

Zomervakantie

Wandelen en fietsen

Ons land is uitermate geschikt om er op de fiets of met de benenwagen op uit te gaan. Zeker in de zomervakantie! Er zijn heel veel verschillende fiets- en wandelroutes die echt heel leuk zijn om eens te doen! Wij hebben eerder per provincie uitgezocht wat de leukste routes zijn. Je vindt ze in dit handige verzamelblog. Houd er wel rekening mee dat de processierups ook weer in ons land is opgedoken. In ons eerder verschenen blog EHBO in de zomer vind je tips als je in aanraking bent gekomen met de brandhaartjes van deze rups.

zomervakantie

Ontdek Nederland per auto

Wil je wat grotere afstanden afleggen of zit het weer niet helemaal mee? Doe dan een leuke roadtrip in eigen land! Er zijn echt heel veel leuke routes om te rijden, zeker ook in de zomervakantie! Of doe een leuke autopuzzeltocht! Wij deden er laatst een met een forten-route langs de Nieuwe Hollandse Waterlinies en dat was echt een succes. Er zijn ook tochten die je kan boeken met bijzondere auto’s. Heel leuk wanneer je met een grotere groep bent. Eenden Tours Westland verhuurt de karakteristieke Deux-Cheveaux en doet er een leuke route in het Westland. Ook leuk: ga op Westland Safari! Elke woensdagochtend in de zomervakantie vertrekt de bus voor een interessante tour door het Westland.

zomervakantie

Naar het pretpark!

Een dagje pretpark is leuk voor jong en oud. Je kan natuurlijk naar de Efteling gaan, maar je kan ook kiezen voor een wat kleiner pretpark. Vaak is het daar iets minder druk en sta je wat minder lang in de rij. Zeker met jongere kinderen is wachten een ramp. Houd je wel een beetje spannende uitjes? Dan moet je zeker dit blog voor echte daredevils eens lezen.

Een dagje tussen de dieren

Een dagje tussen de dieren is altijd leuk. Je kan natuurlijk een grote bekende dierentuin bezoeken, maar een kleine dierentuin heeft ook zeker zijn charmes. Wij schreven er eerder een blog over. En vergeet de vlindertuinen niet! Die zijn bijna betoverend! Maar er zijn nog veel meer leuke beestachtig leuke uitjes. Wij zijn er dol op, maar wel alleen als de dieren goed worden behandeld.

zomervakantie

Oh help, het regent!

Helaas kan de zon niet altijd schijnen. Ook in de zomervakantie kan het regenen. Niet getreurd! Want er is genoeg binnen te beleven. Bezoek eens een leuk museum! Dit is niet alleen leuk maar ook nog eens heel leerzaam. De Gevangenpoort in Den Haag is een leuk uitje voor de wat oudere kinderen en heb je creatieve kinderen, dan is een middagje Villa Zebra in Rotterdam ook een aanrader! Iemand in het gezin met een fascinatie voor de land- of luchtmacht? Dan is het Nationaal Militair Museum een echte aanrader! Heb je tieners in huis? Bezoek dan een Instagram Museum of een maf museum zoals Ripley’s Believe it or Not! in Amsterdam.

Nog meer leuke tips vind je in ons zomervakantie blog van vorig jaar! Fijne zomervakantie allemaal!

Blogbundel leuke uitjes voor de zomer


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox