Het beste Italiaans restaurant van Nederland

Geschreven op 1 mei 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaans Restaurant

Pasta wordt gezien als een uniek en ongelooflijk veelzijdig product en is één van de meest milieuvriendelijkste en meest voedzame producten die wereldwijd op tafel komen. Vandaar dat het bij iedereen regelmatig op het weekmenu staat. Maar soms is het gewoon lekker om jezelf te laten verwennen in een goed Italiaans restaurant. Wij hebben tips voor je!

Amsterdam – Toscanini

Toscanini mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Niet voor niets zijn ze zowel in 2017 als in 2018 uitgeroepen tot het beste Italiaans restaurant van Nederland door de restaurant awards. Bij dit geweldige restaurant in de Amsterdamse Jordaan eet je de heerlijkste Italiaanse gerechten. Van maandag tot en met zaterdag bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta. Maar let op: ze zijn erg gewild, dus reservering is belangrijk!

Toscanini Amsterdam

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Amsterdam waar je heerlijk kan eten.

Wijdewormer – La Storia

Nadat zijn vader Mario Uva meerdere prijzen in de wacht sleepte voor zijn heerlijke Italiaanse smaken, kon jongste zoon Emilio niet achterblijven. Sinds 2015 is Emilio samen met zijn vrouw Daphne eigenaar van La Storia. Helaas is Mario Uva niet langer onder ons, maar zijn gedachtengoed leeft voort in het werk van Emilio Uva. Uiteraard gecombineert met eigen ervaring en inzichten. Dus kom genieten van de antipasti, pasta, pizza en overheerlijke dolci in het restaurant van dit hechte team!

Utrecht – San Siro

San Siro staat er om bekend dat zij veel tijd en aandacht besteden aan het bereiden van klassiek Italiaanse en ambachtelijke gerechten. Maar dan wel met een moderne twist. In dit Italiaans restaurant in Utrecht kan je genieten van heerlijk Italiaans eten is een prachtig historisch pand.

San Siro Utrecht

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Utrecht waar je heerlijk kan eten.

Rotterdam – Da Gianfranco

Bij Gianfranco droom je weg naar het Italiaanse eiland Sardinië. Want chef Gianfranco is een echte ‘Sardo’ die zijn roots heeft meegenomen naar de keuken van zijn Rotterdamse restaurant. Je krijgt hier typische Italiaanse gerechten zoals de insalata caprese, carpaccio, ossobuco, de pasta’s bolognese, carbonara en de lasagne. Voor de altijd vers bereide pizza’s heeft hij een echte pizzaiolo aangesteld, wie de bodem vers bereidt en met speciaal geselecteerde ingrediënten als salami, oregano en basilicum, een pizza zoals bijvoorbeeld de Koninklijke Margherita, een onovertroffen smaak geeft. Direct reserveren

Gianfranco

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Rotterdam waar je heerlijk kan eten.

Leiden – Restaurant City Hall

Middenin het historische centrum van Leiden, vind je Italian bar-bistro City Hall, gevestigd in een deel van het eeuwenoude monumentale Stadhuis. De geweldige combinatie van een prachtige ligging en een karakteristiek gebouw, maken van City Hall een unieke locatie. Eenmaal binnen, bepalen olijfgroen betegelde pilaren, een grote open keuken en een zeven meter hoge kast vol Italiaanse producten het beeld. In de keuken zwaait chef Joost van der Lee de scepter. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat de puurheid van de producten wordt overgebracht. Puur, eerlijk en eenvoudig.

City Hall Leiden

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Leiden waar je heerlijk kan eten.

Maastricht – Gio’s

Je kan op het bekendste plein van Limburg heerlijk Italiaans eten. Namelijk bij Gio’s op het Vrijthof in Maastricht. Bij Gio’s werken ze niet met een menukaart, maar kan je kiezen uit twee verschillende menu’s die je aan tafel worden verteld. Je wordt hier dus iedere keer dat je komt weer opnieuw verrast met heerlijke wisselende gerechten. En vanaf het terras van Gio’s heb je ook nog eens prachtig uitzicht op het plein. En wanneer André Rieu zijn thuisconcert speelt, kan je met een terrasarrangement vanaf Gio’s genieten van zijn prachtige optreden.

Gio's Maastricht

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Maastricht waar je heerlijk kan eten.


Credits foto’s: www.canva.com

volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox