Het beste Italiaans restaurant van Nederland

Geschreven op 1 juni 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Italiaans Restaurant

In 1995 werd tijdens een congres van pastaproducenten 25 oktober uitgeroepen tot ‘Wereld Pasta Dag’ (World Pasta Day). Op het eerste ‘World Pasta Congres’ op 25 oktober 1995 in Rome werd besloten om een jaarlijks terugkerende dag rondom pasta te organiseren. Pasta wordt gezien als een uniek en ongelooflijk veelzijdig product en is één van de meest milieuvriendelijkste en meest voedzame producten die wereldwijd op tafel komen.

Jaarlijks beoordeeld de jury van Restaurant Awards verschillende restaurants in verschillende rubrieken. Zo ook Italiaanse restaurants. Dit jaar was Mario Uva in Wijdewormer de grote winnaar. Samen met de andere genomineerden Toscanini in Amsterdam en Coco Pazzo in Houten, kunnen we wel stellen dat dit bewezen de beste Italiaanse restaurants van Nederland zijn. Maar wat is volgens ons publiek het beste Italiaans restaurant van Nederland? Wij gingen op onderzoek uit.

Amsterdam – Toscanini

Toscanini mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Niet voor niets zijn ze zowel in 2017 als in 2018 uitgeroepen tot het beste Italiaans restaurant van Nederland door de restaurant awards. Bij dit geweldige restaurant in de Amsterdamse Jordaan eet je de heerlijkste Italiaanse gerechten. Van maandag tot en met zaterdag bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta. Maar let op: ze zijn erg gewild, dus reservering is belangrijk!

Toscanini Amsterdam

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Amsterdam waar je heerlijk kan eten.

Utrecht – San Siro

San Siro staat er om bekend dat zij veel tijd en aandacht besteden aan het bereiden van klassiek Italiaanse en ambachtelijke gerechten. Maar dan wel met een moderne twist. In dit Italiaans restaurant in Utrecht kan je genieten van heerlijk Italiaans eten is een prachtig historisch pand.

San Siro Utrecht

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Utrecht waar je heerlijk kan eten.

Rotterdam – Da Gianfranco

Bij Gianfranco droom je weg naar het Italiaanse eiland Sardinië. Want chef Gianfranco is een echte ‘Sardo’ die zijn roots heeft meegenomen naar de keuken van zijn Rotterdamse restaurant. Je krijgt hier typische Italiaanse gerechten zoals de insalata caprese, carpaccio, ossobuco, de pasta’s bolognese, carbonara en de lasagne. Voor de altijd vers bereide pizza’s heeft hij een echte pizzaiolo aangesteld, wie de bodem vers bereidt en met speciaal geselecteerde ingrediënten als salami, oregano en basilicum, een pizza zoals bijvoorbeeld de Koninklijke Margherita, een onovertroffen smaak geeft. Direct reserveren

Gianfranco

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Rotterdam waar je heerlijk kan eten.

Leiden – Restaurant City Hall

Middenin het historische centrum van Leiden, vind je Italian bar-bistro City Hall, gevestigd in een deel van het eeuwenoude monumentale Stadhuis. De geweldige combinatie van een prachtige ligging en een karakteristiek gebouw, maken van City Hall een unieke locatie. Eenmaal binnen, bepalen olijfgroen betegelde pilaren, een grote open keuken en een zeven meter hoge kast vol Italiaanse producten het beeld. In de keuken zwaait chef Joost van der Lee de scepter. Samen met zijn team zorgt hij ervoor dat de puurheid van de producten wordt overgebracht. Puur, eerlijk en eenvoudig.

City Hall Leiden

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Leiden waar je heerlijk kan eten.

Maastricht – Gio’s

Je kan op het bekendste plein van Limburg heerlijk Italiaans eten. Namelijk bij Gio’s op het Vrijthof in Maastricht. Bij Gio’s werken ze niet met een menukaart, maar kan je kiezen uit twee verschillende menu’s die je aan tafel worden verteld. Je wordt hier dus iedere keer dat je komt weer opnieuw verrast met heerlijke wisselende gerechten. En vanaf het terras van Gio’s heb je ook nog eens prachtig uitzicht op het plein. En wanneer André Rieu zijn thuisconcert speelt, kan je met een terrasarrangement vanaf Gio’s genieten van zijn prachtige optreden.

Gio's Maastricht

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Maastricht waar je heerlijk kan eten.

Groningen – Restaurant Alice

Restaurant Alice op de Verlengde Hereweg in Groningen is in 2017 uitgeroepen tot beste Italiaans restaurant van Nederland door recensent Mac van Dintheren. En dan mag dit restaurant natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Chefkok Alice is een geboren Italiaanse en heeft haar opleiding gevolgd in Italië en werkte bij het beste restaurant in de wereld van 2016. Je mag en dus wel vanuit gaan dat Alice heerlijke gerechten uit haar keuken kan toveren waar jij van kan genieten. Ze serveren een menu van 4 tot 7 gangen dat wekelijks wisselt. Je wordt dus iedere keer weer verrast met iets nieuws.

Restaurant Alice Groningen

Vind hier meer Italiaanse restaurants in Groningen waar je heerlijk kan eten.

Wil jij op de hoogte blijven van alle leuke plekjes die Nederland te bieden heeft? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Je maakt dan ook gelijk kans op leuke acties en prijzen.