Het mysterie van Loki in het preHistorisch Dorp

Geschreven op 29 augustus 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Pauline
Pauline
het mysterie van loki bij het preHistorisch Dorp

Onze gastblogster Pauline is voor OpstapmetLisa met haar gezin op stap geweest. Zij speelden de escape game Het Mysterie van Loki in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. In dit blog vertelt zij je er alles over!

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp

Het Mysterie van Loki

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: wij, een gezin met 2 pubers, gingen samen met vrienden, ook met 2 pubers, naar het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Voor ons was dit het eerste bezoek aan het dorp, maar onze vrienden waren hier al eerder geweest toen hun kinderen klein waren. Toen was het om te spelen en alles te ontdekken en nu was het de bedoeling dat we het Mysterie van Loki zouden oplossen. Dit is een escape spel dat je in het park speelt.

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp

Rustig beginnen aan het spel

We werden enthousiast ontvangen en kregen de uitleg met alle attributen die we nodig hadden om het spel tot een goed eind te brengen. Er zit geen tijdslimiet aan het Mysterie van Loki, behalve dat het wel voor sluitingstijd moet zijn opgelost. Het begon al goed met een kopje koffie en thee. Bij de Herberg kan je, zeker als het zonnetje schijnt, heerlijk zitten. Onze pubers waren al even begonnen om te kijken wat we allemaal moesten doen en voor we het wisten hadden ze de eerste vraag al opgelost!

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp

Niet te moeilijk denken… da’s lastig!

Wellicht is het goed om te melden dat wij met zijn allen al vaker een escape room hebben gedaan. Meestal wel een met een tijdselement, dus moesten we de jongelui wel even een beetje afremmen. Wij wilden ook graag meedoen en haast hadden we niet! Na ons drankje zijn we door het park gaan lopen en kom je plaatsen tegen waar je iets moet oplossen. Het advies was niet te moeilijk denken bij het oplossen van de raadsels, wat soms best lastig is. Aangezien we met zijn achten waren, was er altijd wel iemand die een goed idee had of ineens de oplossing zag.

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp

Op het gemak het preHistorisch Dorp door

Tussendoor hebben we ook nog even een poging tot boogschieten gedaan. Wat toch lastiger is dan gedacht. Het was gezellig druk in het preHistorisch Dorp en overal waren mensen in de kleding van toen bezig met de ambachten van toen. Omdat het spel geen tijdslimiet heeft, kan je op je gemak even rondkijken. Je kan daardoor extra genieten van je dagje uit. Dat maakt het spel wel extra leuk!

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp

Een hint vragen kan gelukkig

Bij slechts één vraag hadden we toch even een hint nodig. Gelukkig is er een slimme manier om daar aan te komen en konden we met behulp daarvan de vraag wel oplossen. De vragen leidde ons door het hele dorp en na ongeveer 1,5 uur hadden we het mysterie ontrafeld en zijn konden we onze prijs ophalen: een spelletje uit die tijd. Aangezien ze bij ons dol zijn op spelletjes werd dit natuurlijk onder het genot van een drankje en een Brabants worstenbroodje gelijk uitgeprobeerd. Na het spel hadden we nog wat tijd over en werd er nog brood gebakken op de manier zoals dat in die tijd gebruikelijk was.

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp

Zeker een aanrader!

Het preHistorisch Dorp is zeker de moeite waard om te bezoeken en als je met wat oudere kinderen gaat dan is het Mysterie van Loki zeker een aanrader! Het spel kan volgens ons al gespeeld worden door kinderen vanaf 12 jaar, uiteraard met de ouders erbij. Want dat maakt het extra leuk! Neem ruim de tijd om tijdens het spel of daarna nog te genieten van dit mooi opgezette dorp met de vele vriendelijke mensen die daar werken. Check ook even op de website of er activiteiten zijn. In de zomer is het dorp ook een aantal weken bewoond en op sommige dagen is er een markt. Een leuk uitje voor jong en oud dus!

het mysterie van loki in het preHistorisch Dorp


Foto’s: Pauline Deelen

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox