De leukste uitjes volgens onze lezers

Geschreven op 11 mei 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
leukste uitjes volgens onze lezers

In de eerste maanden van het jaar hebben wij ons team mogen versterken door maar liefst 2 stagiaires. Onze stagiaire Claudia heeft onder onze lezers een enquête afgenomen om er achter te komen wat zij de leukste uitjes vinden om te doen. In dit blog hebben wij daar een mooi overzicht voor je van gemaakt.

De natuur in

Verschillende lezers gaan graag de natuur in. Zo wordt de tip voor een fietstour in Limburg gegeven. In ons blog fietsen en wandelen in Limburg adviseren wij verschillende leuke fietsroutes in deze provincie. Maar ook een bezoek aan het strand wordt meerdere malen aangegeven als leuke activiteit in de natuur. Strandjutten is een van de activiteiten die als tip werd gegeven. In het blog Wat is het mooiste strand van Nederland is Sonja op zoek gegaan naar de mooiste stranden van ons land.

naar het strand

Fietstours

Niet alleen fietsen in de natuur doen onze lezers graag, fietstours in combinatie met proeverijtjes zijn ook gewild. Tips van onze kant daarvoor zijn de Food ’n Route van Inside Rotterdam, en de fietstours van Baja Bikes die je in 19 steden in Nederland (en nog veel meer wereldwijd) helemaal op maat kan samenstellen! Maar ook de fietstour van Utours in Utrecht is een aanrader, als je de gezellige stad Utrecht wilt leren kennen.

fietstour Rotterdam

Sport en spel

Lekker sportief bezig zijn met outdoor teambuildingsactiviteiten zoals paintballen, vlotten bouwen, klimmen en abseilen is iets wat we meerdere malen hebben terug gehoord. Bijvoorbeeld bij Outdoor Valley in Bergschenhoek, de Boerinn in Woerden, Outdoorpark Alkmaar,  De Uithof in Den Haag en De Tuinderij in De Lier. Survivallen horen we ook in meerdere reacties terug. Dit kan bijvoorbeeld bij Poldersport De Kwakel.

Poldersport De Kwakel

Maar jezelf uitdagen in een escaperoom is ook een activiteit die door meerdere van jullie werd aangegeven. In het blog De leukste escaperooms van Nederland delen wij onze ervaringen over verschillende escaperooms door het land. (Kijk wel zelf goed naar de actuele regelingen of ze open zijn) En autoritjes, daarover werden we ook door meerdere mensen getipt. Solex rijden bijvoorbeeld kan op de Veluwe bij De Blokhut, of in Limburg bij Parkhoeve de Middelt. En in het Westland kan je verschillende tours doen en een heuse Deux Chevaux bij Eendentours Westland.

Op avontuur

De echte sportievelingen onder jullie tippen ons om op avontuur te gaan. Hiken, zwemmen of surfen. In ons blog De leukste strandtenten voor watersporters vind je verschillende locaties voor leuke strandactiviteiten. Of regel een introductie duikles (bijvoorbeeld bij Dive4all in Utrecht) en sluit de avontuurlijke dag af met een stoer kampvuur.

surfles op Scheveningen

Varen

Opvallend is dat we veel reacties kregen om lekker het water op te gaan. Varen is zeker tijdens de lockdown van het voorjaar 2020 erg populair gebleken. Je kan namelijk op het water heerlijk genieten én prima afstand houden van anderen. Zo kregen wij de tip om te varen met een fluitsterbootje. Ook spreekt het idee om de vaartocht te combineren met een borrel en hapjes de mensen aan. En de wat sportievere lezers onder jullie vinden het leuk om te gaan kajakken. Ook leuk: in het natuurgebied achter Delft Tanthof heb je een heel netwerk aan watertjes waar je heerlijk kan suppen en kanoën. In het blog Een sloephuren en lekker het water op vind je verschillende leuke plekken in het land om te varen met een sloep of fluiterboot.

sloep huren

Bijzondere locatie

Een bijzondere locatie waarover wij getipt werden, die bij ons nog niet bekend was, is Fort Pampus. Op Wikipedia vertellen ze dat Pampus een forteiland in het IJmeer is, dat is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Op hun eigen website vertellen ze dat je met de boot vanaf Muiden of IJburg naar dit forteiland kan komen en dat je hier vrij kan ronddwalen of je laten leiden door een gids. En je mag op ontdekkingstocht door de gangen en kamers van het fort. In de zomer is het ook een heerlijke plek om te zwemmen. Op dit moment is Pampus door de Corona lockdown nog gesloten. Maar houdt de website goed is de gaten om er, zodra het weer mag als eerste bij te zijn!

Op zoek naar een stukje cultuur

Ook zijn er mensen die het leuk lijken op op ontdekkingstocht te gaan naar een dorp in Nederland, of net over de grens in Duitsland. Dorpen waar een stukje geschiedenis te vinden is, zoals kastelen of dorpen die een verhaal vertellen rond te tweede wereldoorlog. En zijn tal van dorpen in het land met een rijke geschiedenis. Zo vertelde Marian in haar blog Op vakantie in Drenthe al over de brinkdorpen in Drenthe en het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Kastelenblog - Heeswijk

Er zijn verschillende organisaties die door het hele land een breed assortiment aan leuke activiteiten aanbieden. Bijvoorbeeld SurpriseFactory en Monsterevents.

Dit blog over de leukste uitjes volgens onze lezers is tot stand gekomen vanuit de tips die wij hebben ontvangen van onze lezeressen in combinatie met tips die wij in eerdere blogs hebben gegevens en verschillende van de locaties waarmee wij samenwerken.