Kom alvast in de kerstsferen met deze leuke kerstboeken!

Geschreven op 31 oktober 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
leuke kerstboeken

Als het november wordt begint het bij veel mensen al te kriebelen: Kerstmis komt eraan! Nu is eerst Sinterklaas nog aan de beurt, maar hoe leuk is het om nu alvast een beetje in de stemming te komen? Dat kan heel onschuldig: door een gezellig kerstboek te lezen. Wij, als vervent lezers, hebben wij tips voor leuke kerstboeken voor je!

De Kerstboekenwinkel van Jenny Colgan

Carmen werkt in Londen bij een groot warenhuis, maar moet noodgedwongen bij haar zwangere zus in Edinburgh gaan wonen wanneer het warenhuis failliet gaat. En daar heeft Carmen écht geen zin in. Zuslief is namelijk erg succesvol en Carmen heeft altijd de eindjes aan elkaar moeten knopen. Nu ook weer. Ze kan in Edinburg aan de slag bij een klein, vervallen winkeltje waar de eigenaar boeken probeert te verkopen. De verkoop loopt echter voor geen meter. Kan Carmen de verkoopcijfers opkrikken en meteen haar eigen leven op de rit krijgen? De Kerstboekenwinkel is een van de leuke kerstboeken voor iedereen die van kerst en van lezen houdt.

Leuke kerstboeken

Het Winterse Wolwinkeltje van Anne Fabus

Liefhebbers van Manuela Inusa opgelet: er is een nieuwe serie waar je heel blij van wordt! Eerlijk is eerlijk: het idee van de kaft is zelfs bijna identiek, maar dat mag de pret niet drukken. Het Winterse Wolwinkeltje is sinds oktober uit en alweer het tweede boek in de “Klavertje” serie. Het eerste boek: Het Tassenatelier vol liefde verscheen in september. Leuk voor in de schoen of in de zak van Sinterklaas!

De Kerstboom vol Wensen van Holly Martin

De Kerstboom vol Wensen is alweer het derde deel van de Wishing Wood serie van Holly Martin. Je kan het boek als stand-alone lezen, maar de hele serie gooit hoge ogen op Goodreads, dus waarom zou je niet meteen voor de hele serie gaan? Alle boeken van deze schrijfster zijn heerlijk om te lezen. Als Evergreen wordt gevraagd om als de vrouw van de kerstman op te treden twijfelt ze niet. Maar wie had nou kunnen bedenken dat haar tegenspeler zo’n knapperd was? Als je leuke kerstboeken zoekt, is dit wel echt een aanrader!

Leuke kerstboeken

Een Kerst om te Kussen van Alison Cochrun

Het boek Een Kerst om te Kussen is in oktober 2023 uitgekomen en is hilarisch. De schrijfstijl van Alison Cochrun is een klein beetje te vergelijken met die van Sophie Kinsella. En je weet wat dat betekent: een boek vol met ongemakkelijke momenten! Zo heeft Ellie de ene dag alles en de volgende dag niets meer. Andrew, de eigenaar van het café waar ze gaat werken, doet haar een aanzoek tot een verstandshuwelijk om haar financiële- en zijn familieproblemen op te lossen. Deze romcom is écht een aanrader voor de feestdagen.

Fred & Ginger van Jacky van Laren en Petra Vollinga

Dierenliefhebbers opgelet: dit boek is het ultieme kerstboek voor jou! Fred, een blije Golden Retriever komt in de Bethlehemstraat wonen. Fred komt uit het asiel en zijn kersverse baasje Jasmijn heeft eigenlijk helemaal geen tijd voor een hond. Verderop woont Ginger: een deftige, iets te dikke Main Coon poes. Ginger maakt zich zorgen om haar baasje, Steven. Tegen alle verwachtingen in worden Fred en Ginger dikke vrienden, maar dan verdwijnt Fred! Kan Ginger ervoor zorgen dat Fred weer veilig thuiskomt? Fred & Ginger is een hartverwarmend verhaal dat perfect onder de kerstboom gelezen kan worden.

Leuke kerstboeken

Window Shopping van Tessa Bailey

Het is bijna Kerst en Stella loopt langs de kerstetalage van het grote warenhuis Vivant. Die etalage is nogal bizar versierd waardoor Stella even verward blijft staan. Aiden, de eigenaar van het warenhuis, vraagt haar wat ze van de etalage vindt. Stella geeft hem haar ongezouten mening, waar Aiden heel hard om moet lachen. Hij neemt Stella ter plekke aan als zijn nieuwe etaleur. Zouden deze twee totaal verschillende personen wel samen kunnen werken of is daar een kerstwonder voor nodig? Window Shopping is een gezellig en grappig kerstboek dat is geschreven door een van de bekendste booktokkers van de wereld.

De Kerstmis Vriendenclub van Becca Freeman

We kunnen nog wel even doorgaan, maar we moeten ergens ophouden. De Kerstmis Vriendenclub wilden we jullie toch niet onthouden. Dit kerstboek heeft een hoog “Friends” karakter, dus liefhebbers van deze serie (en van Kerst) zullen smullen van dit verhaal. Het boek gaat over tradities en vriendschap. De perfecte ingedriënten voor kerstboeken dus!


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox