Leuke terrassen in Nederland

Geschreven op 11 mei 2021
Leestijd 7 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Leuke terrassen in Nederland

De terrassen zijn weer open! Helaas werkt het Nederlandse weer nog niet helemaal mee, maar we hebben in de eerste dagen al laten zien dat we vastbesloten zijn om te genieten van de gastvrijheid van de Nederlandse horeca. En de weersvoorspellingen van de komende tijd zien er goed uit! Maar wat zijn op dit moment leuke terrassen om op neer te strijken? Wij zochten het voor je uit!

Leuke terrassen in Den Haag

Natuurlijk denk je bij terrassen en Den Haag direct aan het Plein en de terrassen op Scheveningen en Kijkduin. Maar je vindt hier ook leuke terrassen op minder bekende plekken. Zoals achter de Koninklijke Stallen en Paleis Noordeinde, op de Veenkade. Hier vind je op de plek waar ooit de bibliotheek van Den Haag zat, Café De Bieb. Wanneer ze weer helemaal open zijn kan je hier werken en genieten van diner en borrel. Geniet nu op hun terras aan de kade en op de gezellige terrasboot. En wanneer het allemaal weer mag, zijn er in het weekend leuke live optredens!

Cafe de Bieb

Terrassen aan het water en aan de singel in Rotterdam

Wij strijken als we in Rotterdam zijn altijd graag neer op de terrassen van Brasserie Uit ’t Zuiden op hun sfeervolle locatie aan de Noordsingel, naast de oude gevangenis, Tapasrestaurant Destino aan de Zaagmolenkade met een ruim terras aan de waterkant én Hotel New York op de Kop van Zuid met een prachtig uitzicht op de Maas. Maar je kan ook kiezen voor een stukje nostalgisch Rotterdam; Delfshaven.

Delfshaven  is een van de oudste stukjes Rotterdam en is de laatste jaren steeds populairder geworden door haar talloze eet en drinkgelegenheden. En door de aanblik van knusse bruggen en het haventje dé uitgelezen plek om plaats te nemen op een van de terrasjes en te genieten van de Rotterdamse nostalgie. Neem bijvoorbeeld plaats op de terrasboot van ’t Oude Bruggetje, langs het water Bij Loes Delfshaven, of gewoon doe een drankje bij Stadsbrouwerij De Pelgrim met zicht op de ophaalbrug.

Knus op het terras in Maastricht

Natuurlijk is het bekendste plein van Maastricht het Vrijthof. Maar wie weleens in Maastricht is geweest, weet dat het gezelligste plein toch wel het Onze Lieve Vrouwenplein is met hele leuke terrassen. Ingesloten tussen prachtige gebouwen, versiert met mooie bomen en sfeervolle terrassen. Je kan hier plaatsnemen onder de grote parasols op het terras van Eetcafé Van Buren, Bistro De Comedie of restaurant De Lanteern. Je zit omringt door prachtige gevels en door de parasols ben je zelfs beschermd tegen een spatje regen.

Maastricht De Lanteern

Genieten van de natuur op het terras in de Weerribben, Overijssel

In Overijssel geniet je van horeca, terras en natuur bij Restaurants Weerribben Wieden. Dit zijn verschillende restaurants in Paasloo en Giethoorn die zich allen aan de rand van het National Park Weerribben-Wieden bevinden. Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo heeft sinds 28 april haar grote terras weer geopend. Je kan dus vanaf nu weer bij ze terecht voor Lunch,  koffie, borrel en high services. En wanneer het allemaal weer mag zijn er naast ontbijt, lunch en diner ook volop leuke boeren- en buitenactiviteiten te doen zoals Aquabubble, Arrow Battle en Boogschieten, maar ook escaperoomgames en huifkartochten.

Voorzijde 't Binnenhof Paasloo (002)

Terrassen en varen in het Westland

Bij De Bonte Haas in het Westlandse Wateringen is het ook prima vertoeven, op dit moment buiten, maar straks natuurlijk ook weer binnen! Je kan er zelfs een een sloep huren! Maar ook op het vaste land kan prima geluncht, en straks ook weer gedineerd en geborreld worden. De Bonte Haas is een prima uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en mensen met bootjes. Al jarenlang een begrip in het Westland! Maar ook Lakehouse de Wollebrand in Honselersdijk is een fijne locatie om op het terras neer te strijken. Een sfeervol terras met een lekkere kaart én uitzicht op de stoere mensen die zich durven te wagen aan de waterskibaan.

De Wollebrand

Met de boot naar het terras aan het Paterswoldsemeer in Groningen

Op de grens van Groningen en Drenthe vind je het Paterswoldsemeer, wat erg geliefd is bij watersporters en dagrecreanten op en om het water. Rondom het meer zijn verschillende restaurants met terrassen te vinden die een prachtig uitzicht hebben op het meer en je kan genieten van het leven op het water. Als je zelf een bootje hebt, kan je bij de meeste terrassen gewoon aanmeren en zo vanaf je boot het terras op duiken! Het Paviljoen van de Dame is een prachtige locatie om heerlijk te lunchen en te genieten van een vroege borrel (zo lang er nog beperkingen zijn). Aan de andere kant van het meer, richting de Hoornseplas, vind je restaurant Kaap Hoorn. Een gezellige plek met een heerlijke zomerse vibe, die erg geliefd is bij sfeerzoekers en borrelaars. En niet direct aan het water, maar zeker een bezoek brengen waard is Restaurant het Elanderhus in het Scandinavisch Dorp. Niet alleen de sfeer van het hele terrein, maar ook de kaart is geheel Scandinavisch ingericht.

In de zon op het terras in Voorschoten

In Voorschoten kan je niet om Hudson Voorschoten heen. Niet alleen omdat het restaurant pontificaal gevestigd is op een prachtige locatie op het voorplein van de Schoolstraat, maar ook omdat het een heel sfeervol restaurant is met heerlijke gerechten en bites. En doordat er aan twee kanten van het ovale restaurant een gezellig terras te vinden is, zit je hier met de eerste zonnestralen al lekker buiten te genieten. Maar zijn meer terrassen te vinden in Voorschoten. Zo is restaurant Nayolie op het Kerkplein een echte aanrader. Het eten is er goed en ze maken hier heel bijzondere gerechten. Op de Voorstraat vind je ook veel verschillende gezellige restaurants, brasserieën en lunchrooms.

Hudson Voorschoten

Knusse terrassen op pleinen en in steegjes in Delft

Naast de grote en bekendere pleinen in Delft, de Markt en de Beestenmarkt, heb je ook het Doelenplein. Dit plein zit voor de toeristen wat meer verscholen, daardoor je hier vooral lokale mensen ziet. En op dit plein vindt je onder andere restaurant LEF. Dit Franse restaurant is uniek. Met haar concept, uitstraling en kaart, maar ook met haar locatie. Want het Doelenplein is van zichzelf al sfeervol. Maar met de aankleding en het enthousiaste van de ondernemers die aan dit plein zijn gevestigd wordt het al snel bijzonder. Er worden normaal gesproken veel verschillende activiteiten georganiseerd dus zodra het weer mag, is er altijd wel wat te beleven. Zit je graag in alle rust te genieten van heerlijke gerechtjes in een knus Delfts steegje? Neem dan zeker eens plaats bij lunchroom lunchroom Believe by Les Copains in de Breestraat.

LEF terras Doelenplein

De gezelligste terrassen van Apeldoorn

Er zijn door heel Apeldoorn heen veel verschillende terrassen te vinden. Waar waar zit je nou het fijnst? Wij hebben advies ingewonnen bij onze Apeldoorn-expert Sandra en gevraagd om ons te adviseren waar je in deze tijd het gezelligste op het terras zit in Apeldoorn. Sandra raadt ons aan om lekker neer te ploffen op het Leienplein. Zeker overdag zit je hier heerlijk en kan je genieten een heerlijk drankje en hapje met een levendig uitzicht middenin het Centrum. Bijvoorbeeld bij Tapasbar de Buren, Het Nieuws Van Apeldoorn en Firma van Veldhuizen.

Houd voordat je richting een van deze terrassen vertrekt altijd wel de eigen website in de gaten voor openingstijden, reserveren en maatregelen rondom Corona.

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen, in combinatie met tips van onze partners.