Winkelen in Groningen

Geschreven op 19 juli 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Winkelen in Groningen

Groningen is een ontzettend leuke stad om te bezoeken. Maar wist je ook dat je geweldig kan winkelen in Groningen? Er zijn namelijk heel leuke straatjes waar verborgen pareltjes te vinden zijn. We nemen je in dit blog mee door de winkelstraten van Groningen. Dus mocht je een keer in Groningen gaan winkelen, dan weet jij waar je moet zijn!

De Grote Markt

De Grote Markt is natuurlijk de meest bekende plek wanneer je gaat winkelen in Groningen. Daar vindt je de grotere winkelketens bij elkaar. Superhandig, maar het is natuurlijk veel leuker om de kleinere, exclusievere boetieks te vinden. Dat neemt niet weg dat de Grote Markt heel gezellig is! Want dat is het zeker! De Herenstraat en de Vismarkt zijn twee straten in het centrum van Groningen, Je vindt er naast de grotere ketens ook leuke boetieks en kleine winkeltjes. De Yaya Concept Store bijvoorbeeld, zit op de Vismarkt. Ze verkopen er prachtige kleding. Maar ook Chasin in de Herenstraat is een aanrader!

winkelen in Groningen

Folkingestraat

In de Folkingestraat vind je een heleboel leuke en bijzondere winkels waar je zeker even moet kijken! Bij het KadoCafé bijvoorbeeld kunnen theeliefhebbers hun hart ophalen. Hier vind je namelijk het grootste assortiment aan thee in Nederland! Ze hebben wel 350 verschillende soorten! Ook Tafelgoud is een schattig winkeltje vol servies, bestek en tafellinnen. Maar loop zeker ook binnen bij Ascoli, Lily & Rose, Bellucci, J&Z handmade woonaccessoires en De Heksenketel. Maar er zijn daar nog veel meer leuke winkels die je zeker niet mag overslaan!

Zwanenstraat

De Zwanenstraat is in 2017 uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Groningen. Vroeger vond je hier vooral de wat luxere winkels waar je bijvoorbeeld mooie lederwaren kon kopen. Tegenwoordig vind je hier vooral de niet-doorsnee winkels. Bijvoorbeeld WoonZooi, een leuk woonaccessoires winkeltje. Bij Newlands Casuals vind je mooie dameskleding en bij Cleding Raad vind je dan weer veel herenmode. Voor de kids kan je shoppen bij Musjes Kinderwinkel en Café. Hier kan je meteen even bijkomen van al dat gewinkel!

Winkelen in Groningen

Oude Kijk in ’t Jatstraat

De Oude Kijk in ’t Jatstraat is echt een aanrader voor iedereen die houdt van unieke boetieks. Hier vind je onder andere veel vintage en brocante, maar ook mooie boeken en andere leuke winkels. En ben je moe geworden van al dat winkelen? Strijk dan neer bij Grandcafé De Oude Kijk. Hier vind je hier zeker een plekje om even bij te komen met een lekkere kop koffie of een uitgebreide lunch.

De Grote en Kleine Kromme Elleboog

De Grote en Kleine Kromme Elleboog zijn twee piepkleine straatjes die je zeker niet mag overslaan als je op zoek bent naar iets bijzonders. Hier vind je vooral kledingwinkels, winkels waar je mooie sieraden kan kopen en winkels met kunst.

Nog meer tips

Ben je op zoek naar nog meer leuke tips in Groningen? Lees dan ook zeker de blogs van Marian en Katia voor nog meer inspiratie!

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Volg ons voor nog meer tips en blog op Facebook en Instagram. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief.