Favoriete borrelplekken

Geschreven op 12 september 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
favoriete borrelplekken

Even gezellig bijkletsen met een vriendin, jouw vriendengroep of met collega’s. Zo tegen het weekend kijken veel van mensen ernaar uit om in de kroeg even te ontspannen en het hoofd leeg te maken met een leuk gezelschap. Maar die kroeg van vroeger waar we op vrijdagavond samenkwamen met de vriendengroep is inmiddels een stuk hipper geworden. Loungebars, winebars, beachclubs, bedenkt het maar en het is er. Ik ben eens gaan informeren bij onze (gast)bloggers om te informeren naar hun favoriete borrelplekken. Ik deel ze in dit blog met je. Kan jij het lijstje aanvullen met andere toffe borrelplekken?

De favoriete borrelplekken van Noa in Den Haag

Als Noa met haar vriendinnen afspreekt om te borrelen, gaan ze meestal naar het Plein of de Grote Markt in Den Haag. Millers, Luden en De Zwarte Ruiter zijn daar hun favoriete plekken. Millers en Luden vind je op het Plein en de Zwarte Ruiter op de Grote Markt. Alledrie deze locaties zijn echte publiekstrekkers onder het Haagse uitgaanspubliek. Je kan hier lunchen, dineren, borrelen en ’s avonds kunnen de voetjes van de vloer. Dus of je gewoon gezellig wilt kletsen of feest vieren tot in de late uurtjes, het kan allemaal.

borrelen en stappen

De borreltips van Sandra in regio Apeldoorn

Wij hebben onze gastblogster Sandra ingeschakeld in onze zoektocht naar de leukste borrelplekken in de regio Apeldoorn. Want de leukste plekjes worden in de meeste gevallen gevonden door echte locals. Sandra raadde ons hierbij Meadow aan. Je vindt Meadow op het Deventer Stadsstrand. Op een unieke plek gelegen aan de westzijde van de IJssel met een prachtig uitzicht op de Deventer skyline. Deze speciale plek is geopend van april tot en met oktober, dus als het maar even lekker weer is en je bent in de buurt, pak dan zeker je kans nog voor de laatste zonnestralen van dit seizoen. Een tips van Sandra waar je het hele jaar door terecht kan is Café De Groot in De Vecht. Een gezellig bruin café met een familiair karakter door de familie de Groot die als generaties lang eigenaar zijn van dit gezellige café.

Ingeborg borrelt er op los in het Westland

En dat is natuurlijk niet verrassend, aangezien Ingeborg tal van leuke restaurants bij haar om de hoek heeft zitten. Haar ultieme tips voor borrelen in ‘s-Gravenzande is bij Brasserie Chapter. Daar kan je jouw borreldate namelijk goed combineren met lekkere shared-diner gerechten. Voor een ‘zomerse’ borreldate komt Ingeborg graag bij Elements Beach. Hier heeft ze direct het ultieme zomerse-strand-vakantie gevoel.

borrelen op het strand

Bijna Thuis met Sonja

Sonja houdt haar bijklets-momenten met haar vriendinnen graag dicht bij huis. En daar is Bijna Thuis in Rijswijk volgens haar de ideale plek voor, net als de Bonte Haas in Wateringen. Prima aan te fietsen en zeker op mooie dagen allebei hele fijne plekken om te zitten en te genieten van een wijntje met goed gezelschap.

Borrelen bij Bijna Thuis

Marian borrelt op een kleedje

Wat een super idee! Marian pakt met mooi weer regelmatig een kleedje en vleit neer aan de Zegerplas in Alphen aan den Rijn of op het strand in Katwijk aan zee. Iedereen van de vriendengroep neemt wat lekkers mee. Voeg daar iets voor het vermaak zoals een beachballset en ze hebben met elkaar een heel gezellige avond. Als het weer minder goed is, is Marian graag te vinden bij de Borrelbar in Alphen aan den Rijn.

Een borrel picknick

De favoriete borrelplekken van Ester door het hele land

Mijn vriendenkring zit verspreid door Nederland, dus wanneer ik op vriendenbezoek ga, zijn de borrelplekken ook steeds weer anders. Zo is Proeflokaal Reijngoud in Rotterdam nabij de Witte de Withstraat door de jaren heeft een bekend adres geworden. Maar ook in Groningen heb ik al een aantal leuke borrelplekken ontdekt. Zoals Der Witz op de Grote Markt. Een echt ouderwets bruin café. Lekker ongedwongen kletsen met een drankje in de hand. Ook ben ik regelmatig in het zuiden van het land te vinden. En ja, Maastricht is daar natuurlijk bij uitstek een perfecte plek om te borrelen. Het maakt eigenlijk niet uit waar in het centrum van Maastricht jij je bevind, leuke borrelplekken vind je in deze sfeervolle stad overal. Maar wist je dat het kleinste café van Nederland hier te vinden is? Namelijk Petit Café Moriaan in de Stokstraat. Ze hebben een knusse bistro, tuinkamer en terras. Hoe klein het ook is, het is hier sfeervol en gezellig!

Borrelen aan de bar

Andere leuke borrelplekken

Natuurlijk zijn er door het hele land ontelbaar veel borrelplekken te vinden. En iedereen heeft wel zijn favoriete plek. Zo komen wij ook graag voor de borrel bij Hudson Voorschoten, ploffen we enthousiast neer op een van de terrasjes aan de Utrechtse Oude Gracht of op de Delftse Beestenmarkt en het Doelenplein. En vergeet zeker in de zomer de Nederlandse strandtenten niet. Zo komen wij regelmatig bij Beachclub Titus, Beachclub People en Suiderstrand in Kijkduin of flaneren wij langs de rij hippe strandtenten langs het Zwarte Pad in Scheveningen. In Rotterdam geniet je van een Spaanse borrel bij Destino, zit je heerlijk op het terras aan de Noordsingel bij Brasserie Uit ’t Zuiden en is Loos op het Westplein een begrip.

 


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.