Fotocadeau: voor originele fotocadeaus

Geschreven op 1 juni 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Marian van Dijk
Marian van Dijk
Fotocadeau

Onze gastblogster Marian heeft weer wat leuks uitgeprobeerd. Haar ervaringen deelt ze graag met jou! Deze keer probeerde ze een fotopuzzel van Fotocadeau uit. Lees snel verder hoe zij dit vond:

Marian: in de Coronatijd zijn wij nóg meer puzzelfanaten geworden dan we al waren. Het begon met een puzzel van 1000 stukjes die mijn zoontje voor zijn ‘lockdown’ verjaardag kreeg. Die hebben we die eerste maanden héél vaak gedaan. We kunnen die puzzel inmiddels wel dromen. Tijd voor iets nieuws!

Vakantiefoto puzzel

Afgelopen meivakantie waren we in Drenthe op vakantie in Hooghalen op een hele mooie camping: Tikvah. Aan de rand van het bos, het melkwegpad op loopafstand, Westerbork op loopafstand, mooie fietsroutes door het Drentsche Aa en een goed Schots restaurant om de hoek in Hooghalen. Niet hoeven koken is pas écht vakantie voor mij! Het Boomkroonpad is ook vlakbij en mooi; later weer eens een blog met leuke uitjes.

In Bovensmilde startte een tulpenroute die we reden. Een colonne auto’s in de schemering langs de prachtig verlichte tulpenvelden. Ik heb mijn vier mannen prachtig op de foto gezet, al zeg ik het zelf. Nu bedachten we van die foto een puzzel te laten maken via Foto op Puzzel. Toen we de vele opties op de site zagen hebben we ervoor gekozen om nóg een mooie foto om te laten zetten in puzzelvorm. We kozen een liggende kleurrijke foto van ons vijven in 500 stukjes met doos. De tulpenroute foto hebben we in 1000 stukjes laten afdrukken, ook in luxe uitvoering met mooie fotodoos. Het was even wat gepuzzel 😉 op de site om de juiste foto te combineren met het juiste formaat qua puzzel, zodat er niet iets net niet op beeld staat. Er is duidelijk te zien op het voorbeeld of het gaat passen of niet. Dat is fijn.

Schoolfoto

Eigenlijk wilde ik ook iets leuks doen met de schoolfoto van de boys. Je wordt nu eenmaal hebberig als je op Fotocadeau zit. Die foto bleek wat lastiger te bewerken. Als puzzel was deze foto eigenlijk niet geschikt vanwege de wel heel witte achtergrond (anders zou het echt een puzzel voor pro’s worden!). De foto vergroten door in te zoomen kan trouwens ook, maar dit ging met de schoolfoto niet omdat er teveel benen van de foto afvielen. Vandaar dat we toch een kleurrijke foto kozen voor de fotopuzzel. Let dus vooral op de kleur achtergrond en het formaat van de foto in combinatie met het formaat van de puzzel. Liggend en staand gaat niet lekker samen. Logisch ook.

Omdat ik toch iets wilde met de schattige schoolfoto, –als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb…- heb ik de foto op een sleutelhanger laten personaliseren. Die foto werd al vooruit gestuurd en had ik eerder in huis in een mini envelop. Mijn zoontjes wilden hem alle drie aan hun fiets hebben hangen terwijl ik de sleutelhanger voor mijzelf had besteld. Dat blijkt dus een heel leuk cadeau idee te zijn. Voor de kinderen zelf maar ook bijvoorbeeld voor Vaderdag.

Makkelijk te bestellen

Het bestelproces is makkelijk, ik werd per e-mail ook goed op de hoogte gesteld van de voortgang. Zo ook van het feit dat er na het betalen van de bestelling niets meer te wijzigen is. Dan gaat de foto het proces van maatwerk in. Aangezien het geen standaard producten uit een magazijn zijn, komt het niet morgen in huis wat je vandaag bestelt. Neem er de tijd voor. Bij mij was het vier á vijf dagen na de bestelling in huis. Toch nog heel snel dus!

De kleurrijke 500 stukjes puzzel hadden we snel af met z’n allen! Daarna hebben we de puzzel een paar dagen laten liggen omdat de boys het heel leuk vonden om naar te kijken. Ik had sowieso niet verwacht hoe reuze enthousiast ze waren om zichzelf en elkaar te puzzelen. Heel leuk! We hebben ook nog steeds geen foto’s aan de muur. Dat staat al 16 jaar op mijn to do list, evenals het maken van alle foto albums. Dan is zo’n foto momentje tussendoor echt een cadeau!

Leuke bezigheid

Met de 1000 stukjes puzzel zijn we nog wel even bezig. Vier blauwe jassen, heel veel rode tulpen en een blauwe schemerlucht. Een uitdagende puzzel hebben we laten drukken die we voorlopig nog niet kunnen dromen! 😉

Nog een pluspunt van Fotocadeau: de puzzels kwamen heel goed verpakt en tiptop in orde bij mij thuis aan. Geen enkel drukfoutje en een mooie kwaliteit. Een echt fotocadeau!

Groet van Marian


Credits foto: Marian 

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Fotocadeau. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox