Lekker wandelen met een wandelapp

Geschreven op 7 februari 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
wandelapps

Ga je graag wandelen maar kom je steeds op hetzelfde rondje uit? Dat is zonde want er is al wandelend zoveel te ontdekken! Ook bij jou in de buurt. Om je een beetje op weg te helpen zijn wij in de wereld van de wandelapps gedoken. Wij hebben de leukste voor jou in dit blog verzameld.

Er zijn zoveel wandelapps dat je door de apps misschien het bos niet meer kan zien. Daarom hebben wij een verdeling gemaakt zodat het overzichtelijker is voor jou.

Wandelapps voor stadswandelingen

Woon je in een stad en ben je benieuwd welke routes je daar allemaal kan bewandelen? Of ben je in Nederland op vakantie en wil je een stad op een andere manier leren kennen? Dan zijn er voor jou verschillende leuke wandelapps te downloaden. Walk The City is een wandelapp met stadswandelingen voor ieder niveau. Met duidelijk foto’s en een prettige navigatie kan jij gemakkelijk jouw weg vinden. De app is gratis. Stadswandelingen.app is een superhandige en complete wandelapp die niet mag ontbreken op jouw smartphone. Naast wandelingen in Nederland kan je ze ook voor België, Frankrijk en Duitsland gebruiken. De app is gratis. Ben je een liefhebber van Urban Streetart? Dan is de Rewriters App echt wat voor jou! Daar vind je onder andere hele gave streetart routes door Rotterdam. En het mooiste: hij is gratis. Nog een leuke wandelapp in Rotterdam is die van de Burgemeesterroute van Burgemeester Abutaleb. Hij gaat graag in zijn pauze een rondje wandelen en hij deelt deze graag in een gratis app met jou!

wandelapps

Wandelapps voor zowel stads- als natuurwandelingen

Met WandelZapp ben je volgens de ANWB gegarandeert voorzien van goede en mooie routes. De eerste wandeling via de app is gratis, daarna betaal je een kleine vergoeding per wandeling. Je kan zowel in de stad of in de natuur wandelen en kiezen voor korte en lange wandelingen. Voor ieder wat wils dus! De app wordt continue up to date gehouden, dus je hebt altijd de actuele wandelinformatie op zak. De Klompenpaden app bevat een beetje van beide werelden. Het zijn natuurlijk geen stadswandelingen, maar 100% in de natuur ben je ook weer niet. Wel echt leuk om te doen! Voor Android en IPhone en is gratis. Ommetje.nl is een initiatief van de Hersenstichting en heeft routes in zowel stedelijke als natuurlijke omgevingen. Ommetje is gratis.

wandelapps

Wandelapps voor wandelingen in de natuur

De RouteYou wandelapp is ideaal voor mooie wandelingen in de Nederlandse natuur. De basis van deze app is gratis, zoek je meer functionaliteit dan is er ook een betaalde versie. Ook Natuurmonumenten heeft een natuur-wandelapp ontwikkeld die te downloaden is voor Android en IPhone. Deze app is gratis. Waterbedrijf Vitens weet hoe belangrijk en gezond wandelen is voor een mens. Zij ontwikkelden daarom een gratis app met wandelingen in de gebieden waar zij water winnen. De wandelapp Komoot is een heel bekende en fijne app voor wandelingen (en fietstochten!) in de natuur. De eerste regio die je aanmaakt in de app is gratis, dit is voor altijd, maar elke volgende regio is betaald. Wil je naast wandelen ook fietsen en zelfs hardlopen? Dan is de app van Strava heel fijn en werkt motiverend. De app is in principe gratis, maar bevat wel in-app aankopen. Zoals meerdere van de eerder genoemde apps.

wandelapps

Wandelapps voor kinderen

Er zijn ook wandelapps gemaakt die voor jong en oud leuk zijn. Zo zit er altijd een spelelement aan de wandeling verbonden. De app van Vossenstreken is speciaal voor Brabant en omgeving. Je gaat op pad met Robin, je virtuele wandelmaatje. Robin stelt onderweg allemaal vragen, dus blijf wel goed opletten! Ook Geocaching is ontzettend leuk om met kinderen te doen.

Liever offline?

Ga je liever zonder app op stap? Kies dan voor een stadswandeling van The Little Walk of Horrors! Dit zijn alleen wel stadswandelingen voor mensen die wel een beetje tegen een stootje kunnen: want je ontdekt hiermee de duistere kant van de stad. Je leert tijdens een Horrorwalk alles over de (vaak bloederige) geschiedenis van de stad én je weet daarna in welke gebouwen het spookt. Een stadswandeling van The Little Walk of Horrors doe je wanneer het jou uitkomt in jouw eigen tempo. De Horrorwalks zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en superinteressant!

The Little Walk of Horrors


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox