Spellen om mee te nemen op vakantie

Geschreven op 18 april 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Spelletjes om mee te nemen op vakantie

partnercontent

Veel mensen hebben hun zomervakantie al op de planning of zijn er druk mee bezig, Altijd weer een heerlijk vooruitzicht! En wat is er nu leuker om te doen op een lange zomeravond? Juist! Een spelletje! In samenwerking met Jumbo Play hebben wij een selectie gemaakt voor de leukste spellen voor in de koffer én voor onderweg! Daarnaast delen we ook graag onze eigen favoriete spellen voor onderweg en op vakantie.

Spellen om mee te nemen op vakantie

Spelletjes voor onderweg

Dit jaar met de auto op vakantie? Voor kinderen is zo’n lange autorit meestal niet de leukste bezigheid. Als de verveling écht toeslaat is de rit voor niemand meer leuk. Maar gelukkig zit er een leuk spelletje in de tas. Hema heeft een handig blikje waarin maar liefst 50 spelletjes voor onderweg zitten. Hoe leuk is dat? Jumbo Play ontwikkelde het Junior Jan van Haasteren kwartet, dat je prima in de auto kan spelen. Daarnaast hebben ze ook het 1000 km kaartspel. Ook leuk voor onderweg! De vele Rubik’s varianten zijn ook perfect voor in de auto. Zeker geschikt voor wat oudere kinderen die bijvoorbeeld misselijk worden van lezen of kijken op een scherm tijdens het autorijden. Al deze spellen doen het ook goed in het vliegtuig!

Spellen om mee te nemen op vakantie

Spelletjes voor op de camping

Ga je naar de camping of een vakantiebungalow dit jaar? Vergeet dan niet om een aantal spellen mee te nemen! Leuk om met het gezin na het eten te doen of voor wanneer het weer een keer tegenzit. Met Party & Co zit je eigenlijk altijd goed. Hilariteit gegarandeerd! Er zijn heel veel verschillende soorten te krijgen, zoals een junior versie. Koehandel van Ravensburger is een superleuk kaartspel. Het is een combinatie tussen kwartet, pesten én slim onderhandelen. We waren al dol op de tradionele versie, maar de master-versie is minstens net zo leuk. Spellen als Carcassonne, Ticket to Ride en Kolonisten van Catan kunnen natuurlijk ook mee. En vergeet de puzzels van Jan van Haasteren en Wasgij niet. Samen puzzelen is net zo leuk als samen een spel spelen.

Spellen om mee te nemen op vakantie

Spellen om buiten te spelen

Schijnt de zon? Hop, naar buiten allemaal! Want ook voor buiten zijn er allemaal leuke spellen te vinden. Geen inspiratie? Geen nood! Hema heeft een leuk blikje met daarin kaartjes met 50 spelletjes voor buiten. Heb je de ruimte? Neem dan Kubb mee. Je raakt niet uitgespeeld! Ook de volwassenen worden blij van dit werpspel. En wat dacht je van het spel Lustigt van Ikea. Het spel is simpel: beide spelers trekken een vest aan met klittenband en de kunst is om zoveel mogelijk ballen te ontwijken. En wat dacht je van een reusachtig Jenga spel?

Spellen om mee te nemen op vakantie

Tips van onze lezers

Onlangs vroegen wij op Instagram welke spelletjes onze lezers meenemen in de koffer. Daar kwamen heel veel leuke reacties op! Yahtzee, Qwixx en Skip-Bo staan bovenaan als het gaat om favoriete vakantiespellen. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn klein, makkelijk mee te nemen en relatief kort om te spelen. Ook Uno is favoriet, die gaat trouwens ook altijd bij ons mee! Kaartspellen, ook de gewone, doen het sowieso goed op vakantie! Daarnaast gaven onze lezers als tip ook Solo, Saboteur, 30 Seconds and Rumikub.

Spellen om mee te nemen op vakantie

Tips voor thuis

Geen vakantieplannen maar wel dol op spelletjes? Dan hebben we natuurlijk ook tips voor je. Voordeel aan thuisblijven is dat je eindeloos uit je eigen spellenvoorraad kan kiezen. Eerder schreven we een blog over de leukste escape games voor thuis. Deze spellen zijn vaak wat lastiger dan de reguliere bordspellen, maar de pret is er niet minder om! En misschien haal je nog de nodige inspratie uit ons blog de leukste spelletjes voor het hele gezin. Laat die vakantie maar komen!


Foto’s: Jumbo Play en www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox