Tips voor thuis, maak het zomers gezellig in huis

Geschreven op 27 juli 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
gezellig in huis

Augustus staat in het hele land in het teken van de vakantie. De ene regio zit in het laatste stukje vakantie en de ander heeft nog een paar weken te gaan. Veel mensen hebben ervoor gekozen om dit jaar tijdens de zomervakantie thuis te blijven. Natuurlijk worden er dan wel verschillende uitjes gepland, of 1 á 2 weekjes weg, maar we zijn dit jaar ook vooral veel thuis. In dit blog geven we je dan ook verschillende tips om het deze zomervakantie gezellig in huis te maken.

Vakantiesfeer in je tuin of balkon

Tijdens de zomervakantie is het heerlijk om, als het weer het toelaat buiten te eten. Creëer een heerlijke vakantiesfeer in jouw buiten-eet plek. Dit kan je doen door potten of hangzakken te plaatsen met heerlijk geurende of mooi gekleurde bloemen, zoals de Bougainville, Oleander of mini sinaasappelbomen. Hang sfeervolle verlichting op, bijvoorbeeld in een grote struik, pergola of aan het plafond van de overkapping. Leg kussens neer op de tuinset. En als het kan, hang dan een hangmat op. Alleen de aanblik daarvan geeft je al een vakantiegevoel. Kaarsen zorgen zeker in de avond voor veel sfeer. En als je een paar citronella kaarsen neerzet, houd je ook de muggen nog een beetje op afstand.

gezellig in de tuin

Het eten en drinken zelf werken natuurlijk ook altijd sfeerverhogend. Een grote kan sangria en voor de kids een goed gevulde limonadetap met vers fruit erin en lekkere hapjes op grote schalen zijn ook heel zomers!

En als het wat frisser is, geeft een vuurkorf natuurlijk ook het ultieme vakantiegevoel.

Vakantiebestemmingen in je eigen keuken

Ook in je eigen keuken kan je een fijn vakantiegevoel creëren. Welk vakantieland wilde jij dit jaar eigenlijk bezoeken? Haal dan die sfeer in huis. Stond Italië op de planning? Hang dan een knoflookstreng op, zet tomaatjes, pasta of kruidenpotjes op het aanrecht zoals basilicum, tijm en rozemarijn. Bekleed de eettafel met een mooi geblokt tafelkleed of met een olijvenprint en zet mooie Italiaanse achtergrond muziek op.

Italie in je keuken

Had je een andere bestemming gepland? Ieder land heeft wel zijn eigen kenmerken in gerechten en aankleding om de vakantiebestemming naar jouw eigen keuken te halen. Kijk voor inspiratie eens op sunnytables.nl. Hier vind je mediterrane delicatessen, dranken én tafel aankleding verdeeld in de landen Italië, Spanje, Portugal, Griekenland en Frankrijk.

Tropische sferen in je woonkamer

Ook in jouw eigen woonkamer kan je een heerlijke vakantiesfeer creëren. Ga eens naar het tuincentrum en ga op zoek naar planten met mooi groen blad, of met mooie tropische bloemen. Op huis-inrichten.com vind je inspiratie hoe je met planten en accessoires van jouw woonkamer een heerlijke vakantieplek maakt.

groene kamer gezellig in huis

Wil je niet je hele interieur op de schop gooien? Creëer dan de juiste sfeer met geuren. Zet bijvoorbeeld een geuroliebrander neer met een geur die jou herinnert aan zomer, zon en vakantie. Voor mij is dat de lotus. Deze geur brengt mij direct terug naar mijn favoriete winkeltje in Spanje, in een sfeervolle winkelstraat met kleine terrasjes in de steeg waar Spanjaarden en toeristen door elkaar zitten en genieten van hun vrije tijd. Op Geurwolkje.nl vind je verschillende geuroliebranders die ook nog eens prachtig in je interieur staan.

Creëer een plek voor jezelf met lekker leesvoer

Haal jij jouw vakantiegevoel vooruit uit lekker in je eentje wegdromen? Creëer dan eens een heerlijke plek voor jezelf waar je kan wegzakken en genieten van een mooi boek of tijdschrift. Sittingbags.nl heeft verschillende heerlijke stoelen en zitzakken te koop, waarvan er altijd wel eentje in jouw interieur past om heerlijk in weggezakt te genieten van een fijn verhaal. En als je op dit moment geen boeken op de plank hebt staan, hebben wij ook nog eens een paar leuke tips voor je in ons spannende boeken blog.

sittingbags gezellig in huis

Wil jij meer tips ontvangen hoe je het gezellig kan maken in huis? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de tips gelijk in je mailbox!