Wijnproeverij voor thuis

Geschreven op 5 januari 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Wijnproeverij voor thuis

partnercontent

Wij worden bij OpstapmetLisa blij van wijn. Zo hebben wij vorig jaar een heuse wijnproeverij bij ons op kantoor gehouden, georganiseerd door onze stagiaire Noa. En ook schoven we in december nog aan bij de Tapas en Wijn proeverij van Destino en de Wijnwijven.

Tegenwoordig houden ook veel mensen thuis een wijnproeverij. Gewoon voor de gezelligheid, om te leren waar je op moet letten, of omdat je op deze manier weer nieuwe wijnen ontdekt waar je zelf nooit achter was gekomen. Of gewoon dat allemaal bij elkaar. 😊

Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de beste wijnadviseurs die bij jouw aan huis komen met hun heerlijke wijnen voor een gezellige wijnproeverij voor thuis.

Portugese en Spaanse wijnproeverij

Wijnadviseur Robin van Goed Glas Wijn was onze wijnadviseur tijdens de Wijnproeverij bij ons op kantoor in november. Robin heeft zijn hart naast wijnen ook aan port verloren. Dus ook hier kan hij alles over vertellen. Tijdens de proeverij die hij voor ons verzorgde nam hij ons op smaakvolle wijze in zijn verhaal mee naar verschillende Portugese wijnhuizen en legde hij uit hoe je de wijnen moet proeven. Met name ook op welke temperatuur je ze moet drinken om het beste uit de wijn naar boven te halen. Wil jij ook een wijn- of portproeverij aan huis laten verzorgen door Goed Glas wijn? Kijk dan snel op hun website voor de verschillende mogelijkheden.

Wijnproeverij voor thuis

Italiaanse wijnproeverij

Bij de Viniversiteit heb je keuze uit verschillende wijnproeverijen van Italiaanse wijnen. De 8 wijnen die ze je laten proeven importeren ze zelf en je kan kiezen tussen een proeverij met, of zonder eten. Aan het einde van de proeverij kan je de wijnen die jou goed hebben gesmaakt bestellen met een leuke korting.

Een wijnproef wereldreis

De Kasteelhoeve uit Staphorst importeert sinds 1999 kwaliteitswijn van kleine wijnboeren uit de gehele wijnwereld. Ze organiseren naast de wijnproeverij op de Hoeve zelf ook proeverijen aan huis. Je proeft 12 verschillende wijnen uit verschillende landen zoals Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Slovenië, Oostenrijk, maar ook landen als Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland zijn vertegenwoordigd. Altijd wel een land naar jouw voorkeur dus.

Wijnproeverij uit de Elzas

Le Château de ma Mère uit Honselersdijk verzorgt jouw wijnproeverij voor thuis ook.
Zoals de proeverij met wijnen uit de Elzas. Bij deze wijnproeverij serveren ze Elsasser hapjes om de wijn goed tot haar recht te laten komen. Het is zelfs mogelijk om een lunch, brunch of diner te laten verzorgen. Uiteraard worden ook hiervoor gerechten uit de Elzas bereidt. Gerechten waarbij de wijnen geheel tot hun recht komen.

Wijnproeverij met hapjes

Wijnproeverij op maat

Bij BergoVino kan je een wijnproeverij geheel op maat samenstellen. Want iedereen heeft zijn eigen smaak, wens en budget. Wijnproeverijen zijn er in alle soorten en maten. Maar welke past het beste bij jou? Het einddoel van de proeverij is vaak wel duidelijk; gezelligheid en educatie. Je kan hier kiezen uit verschillende landen, streken, wijngebieden, wijngaard, wijnmaker en/of druivensoort. Van simpele, gezellige en informele tot luxe, educatief, chique.

Online proeverij voor thuis

Wil je zelfstandig wijnproeven zonder een wijnadviseur in huis te halen? Ook daar zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden voor. Kies bijvoorbeeld voor een Wijnproeverijbox of een doe-het-zelf wijnproeverijpakket van Wijn Wine Wein. Maar ook de Wijnbeurs biedt een leuk proefpakket aan wat voldoende in voor 2 personen waarbij je via een video achter verschillende weetjes en proefnotities komt. Erg leuk om in het weekend samen met je lief te doen.

doe-het-zelf wijnproeverij


Credits foto’s: www.canva.com en OpstapmetLisa

 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox