Tips voor het Paasweekend

Geschreven op 29 maart 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
paasweekend

Zondag 17 en maandag 18 april is het weer Pasen! Misschien vier je deze dagen met familie, misschien wil je er even tussenuit of ben je op zoek naar een leuk uitje. Wij hebben tips voor een geslaagd paasweekend voor elke gelegenheid.

Pasen vieren met familie

Komt er familie op bezoek tijdens de paasdagen? Dan is het leuk om ze wat lekkers voor te schotelen. Zo hebben wij voor de paasbrunch allemaal leuke (en gemakkelijke)  recepten voor je verzameld. Deze recepten vind je in dit blog. Ga je liever uit eten? Dan hebben we bijzondere locaties voor je gevonden waar je helemaal in de watten gelegd wordt! Onze tips vind je hier.

paasweekend

Pasen vieren met de kinderen

Pasen staat in het teken van het zoeken (en vinden!) van paaseieren. Je kan natuurlijk zelf paaseieren in en om het huis verstoppen, maar je kan het ook spannender maken. Met een GPS-tocht bijvoorbeeld! Grapevine heeft bijvoorbeeld een eierjacht speurtocht voor kinderen vanaf 11 jaar. Maar ook voor kinderen vanaf 4 jaar hebben zij een leuk paasmysterie om te spelen. In ‘s-Gravenland kan je met OERRR op pad. Zij hebben namelijk ook een leuke paasspeurtocht gemaakt. Bij Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo zijn ook allemaal eieren verstopt in de speeltuin. Na afloop kan er genoten worden van een lekkere paasbrunch. Voor de kinderen is er een speciale kinderpaasbrunch. Ook leuk: Paasei Golf bij Outdoorpark SEC in Almere. Een superleuk uitje voor het hele gezin!

Pasen vieren met de dieren

Bij Schaapskudde Vockestaert in Midden-Delfland is het 18 april Lammetjesdag! En bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve in het Zeelandse Sluis kan je van 16 tot en met 18 april een speciale paasrondleiding doen. Leuk om toen in het paasweekend!

paasweekend

Er lekker even tussenuit

Het paasweekend leent zich ook prima voor een lang weekend weg. Gewoon even een paar dagen ertussen uit! Het voelt al snel als een week vakantie! Wij hebben tips voor je voor leuke vakanties en weekendjes weg in eigen land in ons eerder verschenen blog. Nu nog even duimen voor mooi weer!

Bezoek een paasmarkt!

Iedereen heeft op tweede paasdag wel eens een meubelboulevard bezocht. Vaak doen mensen dit uit verveling. Als je er dan toch op uit wilt, is het leuker om naar een gezellige paasmarkt te gaan! In Middelburg wordt in het paasweekend bijvoorbeeld een paasfair georganiseerd. Hier kan je antiek, brocante en nog veel meer vinden! In het Limburgse Panningen wordt ook een leuke paasmarkt georganiseerd op 18 april.

paasweekend

Leuke paasfestivals

Er staan ook paasfestivals op de agenda. Paaspop in Schijndel (Noord-Brabant) bijvoorbeeld, is meteen een hele grote. Van 15 tot en met 17 april zijn er maar liefst 250 acts op 17 podia te zien. Namen als Davina Michelle, DI-RECT, Kensington, Suzan & Freek, Floor Jansen en nog veel meer treden voor je op! En in Utrecht kan je genieten van allerlei soorten muziek (van Nederlandstalig tot House) bij Pimpel Paas Feestival op 16 april.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.