Tips voor het Paasweekend

Geschreven op 16 februari 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
paasweekend

Zondag 9 en maandag 10 april is het weer Pasen! Misschien vier je deze dagen met familie, misschien wil je er even tussenuit of ben je op zoek naar een leuk uitje. Wij hebben tips voor een geslaagd paasweekend voor elke gelegenheid.

Pasen vieren met familie

Komt er familie op bezoek tijdens de paasdagen? Dan is het leuk om ze wat lekkers voor te schotelen. Zo hebben wij voor de paasbrunch allemaal leuke (en gemakkelijke) recepten voor je verzameld. Deze recepten vind je in dit blog. Maar er is nog veel meer te doen met Pasen!

paasweekend

Pasen vieren met de kinderen

Pasen staat in het teken van het zoeken (en vinden!) van paaseieren. Je kan natuurlijk zelf paaseieren in en om het huis verstoppen, maar je kan het ook spannender maken. Met een GPS-tocht bijvoorbeeld! Grapevine heeft bijvoorbeeld een eierjacht speurtocht voor kinderen vanaf 11 jaar. Maar ook voor kinderen vanaf 4 jaar hebben zij een leuk paasmysterie om te spelen. Bij Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo zijn ook allemaal eieren verstopt in de speeltuin. Na afloop kan er genoten worden van een lekkere paasbrunch. Voor de kinderen is er een speciale kinderpaasbrunch. Ook leuk: Paasei Golf bij Outdoorpark SEC in Almere. Een superleuk uitje voor het hele gezin!

Pasen vieren met de dieren

Bij Schaapskudde Vockestaert in Midden-Delfland is het 10 april Lammetjesdag! Leuk om toen in het paasweekend! Of wat dacht je ervan om Pasen te vieren tussen de wilde dieren? Dat kan bij Beekse Bergen. Je maakt er dan meteen een heel weekend weg van. En ook op het eiland Texel zijn tijdens het paasweekend allemaal leuke dingen te doen. Zo heeft de paashaas allemaal eieren verstopt en kan je mee met de schaapsherder. En voor wel heel grote eieren moet je dit jaar bij de paasrondleiding van Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis zijn.

paasweekend

Bezoek een paasmarkt!

Iedereen heeft op tweede paasdag wel eens een meubelboulevard bezocht. Vaak doen mensen dit uit verveling. Als je er dan toch op uit wilt, is het leuker om naar een gezellige paasmarkt te gaan! Op het Lange Voorhout in Den Haag kan je van 7 tot en met 10 april de Home Made Easter Market bezoeken. Entree is gratis. Op zaterdag 8 april wordt op het Centerparcs Park Limburgse Peel een paasmarkt georganiseerd. En op 9 en 10 april is er ook op Scheveningen een gezellige paasmarkt. In Orvelte wordt ook weer een grote en gezellige paasmarkt georganiseerd.


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox