Kom naar buiten in de winter!

Geschreven op 11 januari 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kom naar buiten deze winter

De wintermaanden zijn vaak saai, grijs en grauw. Maar onderzoek heeft aangetoond dat naar buiten gaan en bewegen een positieve invloed op ons heeft. Kom daarom naar buiten, ook in de winter! Visit Utrecht Region wil iedereen deze winter inspireren met leuke buitenactiviteiten in de omgeving van Utrecht. Wij hebben er een aantal gedaan en we nemen je graag mee! NB: wij hebben deze activiteiten gedaan voor de nieuwe Coronamaatregelen van kracht waren. Houd tijdens je bezoek dus rekening met het feit dat sommige activiteiten niet open zijn.

Leuk voor het hele gezin!

In de ongeving van Utrecht zijn heel veel leuke dingen te doen met het hele gezin. Voor ieder weertype. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spannende puzzeltocht langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Er zijn verschillende tochten om te doen op deze route, bijvoorbeeld op de fiets. Maar stel je voor dat het regent of ontzettend koud is? Kies dan voor de autopuzzeltocht van Puzzeluitje! Deze tocht gaat van Gorinchem naar Vianen en is superleuk en leerzaam! Het hele gezin zal er iets van opsteken! Wij hebben deze autopuzzeltocht ook gedaan en er een blog over geschreven. Vergeet ook geen pauzes in te stellen tijdens je tocht. Bijvoorbeeld voor een lekkere versnapering bij Fort Everdingen of ga op avontuur bij het GeoFort. Maar ook het Waterliniemuseum Fort bij Vechten is erg leuk voor kinderen. Zijn jouw kinderen gek op dieren? Breng dan zeker een bezoek aan Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daar is de reuzenpanda te bewonderen!

IJsselstein in kerstsferen

Maak een stadswandeling

Een stadswandeling is dé manier om een stad beter te leren kennen. IJsselstein heeft een heel mooi historisch centrum waar verschillende wandelroutes te doen zijn. Bijvoorbeeld het Rondje Historisch IJsselstein van In IJsselstein. Ook wij zijn in IJsselstein geweest. Dat was vlak voor de kerstdagen, dus konden we genieten van de prachtige lichtjes in de stad. Je leest ons blog hier. Maar ook Amersfoort is een leuke stad! Wij deden daar een Fotoroute langs alle bekende plekjes van de stad. Ontzettend leuk om te doen en omdat je meteen bezig bent met iets actiefs, blijven de plaatsen ook beter hangen. Wij deden de fotoroute Amstersfoort van Tijd voor Amersfoort, waar trouwens nog meer leuke routes te vinden zijn. Wil je lezen hoe wij de route hebben ervaren? Klik dan hier.

fotoroute Amersfoort

Kastelen in de omgeving van Utrecht

In de omgeving van Utrecht zijn talloze mooie kastelen te vinden. Zo zijn wij al eerder bij Kasteel de Haar geweest waar we een leuke speurtocht met de kinderen hebben gedaan. Maar Kasteel de Haar is zeker niet het enige kasteel in de omgeving. Ook prachtig is Slot Zeist. Neem binnen een kijkje en waan je even van adel of zelfs koninklijke bloede of loop een rondje door de prachtige Engelse tuin. Ook Slot Zuylen aan de Vecht is een bezoek meer dat waard. Dit is een van de oudste kastelen aan de Vecht en heeft een prachtige, romantische tuin. Wil je weten welke kastelen er nog meer te bewonderen zijn in de omgeving van Utrecht? Klik dan zeker even hier.

Omgeving van Utrecht

Langs de oude ambachten in de omgeving van Utrecht

Dol op Hollandse ambachten? Dan zit je helemaal goed in de omgeving van Utrecht! Wat dacht je bijvoorbeeld van het Kaaspakhuis van Woerden waar de lekkerste kazen op je liggen te wachten? Boek bijvoorbeeld een Cheese Experience voor de complete ervaring. In Leerdam vind je het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij. In de werkplaats kan je zien hoe de mooiste creaties worden gemaakt. En ben je dol op bedrukte stoffen en wil je graag zelf aan de slag? Bezoek dan de Katoendrukkerij en volg een workshop! Deze katoendrukkerij is gevestigd in een gebouw dat grenst aan de Koppelpoort in Amersfoort. Wij hebben hier een leuke rondleiding gehad van Nathalie Cassée, eigenaresse van de Katoendrukkerij. Lees hier het blog.

Kortom: ben je op zoek naar een leuk en veelzijdig weekendje weg? Kijk dan zeker naar de omgeving van Utrecht!


Credits foto’s: www.canva.com en OpstapmetLisa. Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in samenwerking met Visit Utrecht Region en haar partners. 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox