Lekkers voor in de picknickmand

Geschreven op 5 april 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
picknickmand

Het is af en toe nog een beetje raar weer (sneeuw eind maart!?) maar het mooie weer staat toch echt voor de deur! Het is weer tijd om lekker te gaan picknicken! Eerder gaven we je al tips over de leukste picknickplekken van Nederland, nu geven we je tips voor een goed gevulde picknickmand! Makkelijk en lekker, want daar houden wij van!

Broodje tonijnsalade

Bijna iedereen lust tonijnsalade, maar vaak is deze vanwege de mayonaise niet echt gezond. Wij vonden bij Leuke recepten een gezondere variant op basis van Griekse yoghurt! Wat heb je nodig om deze gezonde en gemakkelijke tonijnsalade te maken?

picknickmand

  • een blikje tonijn in olie
  • een halve theelepel mosterd
  • augurk in kleine stukjes (zoetzuur, naar smaak)
  • een kleine (rode) ui
  • een eetlepel citroensap
  • twee eetlepels Griekse yoghurt
  • beetje zout en peper
  • eventueel wat druppels tabasco voor de smaak
  • PS: ook niet verkeerd met stukjes groene appel erdoor

Eigenlijk is het hierna heel simpel. Je laat het blikje tonijn uitleggen en vervolgens doe je de tonijn in een kom. Voeg alle hierbovenstaande ingrediënten toe, roer goed door elkaar. Lekker op een donkerbruin robuust broodje. Inpakken en meenemen maar!

Pastasalade met meloen

Dit heerlijke, zomerse gerecht vonden we op Lekker en Simpel. Handig om mee te nemen in een plastic bak voor in de picknickmand! Voor de pastasalade met meloen heb je het volgende nodig:

picknickmand

  • 200 gram pasta (bijvoorbeeld wokkels)
  • een halve galia meloen
  • 4 plakjes parmaham
  • een bol mozzarella
  • 50 gram rucola
  • een bosui
  • een eetlepel pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • snufje zout en peper

Snijd de meloen in kleine stukjes, was de rucola en kook de pasta. Meng de pasta met de olijfolie en de gedroogde basilicum. Rooster vervolgens de pijnboompitten tot ze een beetje kleuren. Snijd ook de parmaham, de mozzarella en de bosui in kleine stukjes. Wanneer de pasta is afgekoeld, meng je alle ingrediënten door elkaar. Lekker en iedereen kan dit maken!

Wraps met caeser salade

Op Lekker en Simpel kwamen we nóg een lekker gerecht tegen. Gevulde wraps kenden we al uit het blog Paasbrunch voor thuis waar wij ze vulden met zalm en carpaccio. Nu dus een variant met caeser salade. Wat heb je hiervoor nodig?

picknickmand

  • 4 wraps
  • een gerookte kipfilet
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 100 gram ijsbergsla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • een kleine rode ui
  • Parmezaanse kaas
  • eventueel een snufje peper
  • twee gekookte eieren

Bak de plakjes ontbijtspek zonder boter of olie in de pan tot ze lekker knapperig zijn. Kook de eieren hard en snijd de gerookte kip in plakken. De ui mag in dunne ringen. Beleg de wraps in het midden met de ijsbergsla, met daarop de kip, ontbijspek, ui, Parmezaanse kaas en mayonaise. Garneer met een paar plakjes ei en eventueel wat peper naar smaak. Oprollen maar en in 4 stukken snijden. Geen bestek nodig!

Groenten- en fruitspiesjes

Kinderen mee op de picknick? Verras ze dan met deze lekkere en gezonde hapjes. Deze spiesjes zijn niet alleen heel gemakkelijk te maken, ze zijn ook heel lekker en zien er gezellig uit. Je kan natuurlijk allerlei ingrediënten gebruiken. Wij hebben wat suggesties voor in de picknickmand voor je:

picknickmand

  • komkommer
  • paprika (in verschillende kleuren)
  • snoeptomaatjes
  • mini wortelstjes (of van die ronde worteltjes)
  • appel
  • banaan
  • ananas
  • druiven (wel halveren ivm verstikkingsgevaar)
  • kiwi
  • perzik
  • mandarijn

Hartig voor erbij:

  • kaasblokjes
  • mini bifi worstjes
  • partyknaks
  • ham- of salami rolletjes (plak ham oprollen en in 3 stukjes verdelen)

Fris watermeloen drankje

Superlekker op warme dagen is een zelfgemaakt watermeloen drankje. Het is erg dorstlessend en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Voor het recept van Food and Friends heb je het volgende nodig:

picknickmand

  • 500 gram watermeloen (ontpit en in blokjes)
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 400 mililiter kokoswater

Doe de watermeloen in een stevig zakje, bijvoorbeeld een boterhamzakje met zipsluiting. Leg de watermeloen in de vriezer en laat deze daar minstens 3 uur goed koud worden. Mix de meloen vervolgens in en keukenmachine met de limoen en het kokoswater. Als je het sap in een thermofles bewaart blijft het lekker koud. Bovendien lekt het dan niet heel je picknickmand onder. Bekertjes mee en genieten maar!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen, geïnspireerd door bovengenoemde foodbloggers. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.