Uit eten met jonge kinderen

Geschreven op 24 mei 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
uit eten met jonge kinderen

Ouders van jonge kinderen vinden het soms lastig om hun kroost mee te nemen uit eten. Na een minuur of 10 begint de verveling toe te slaan en dan zit niemand meer ontspannen aan tafel. Maar elke keer de kinderen uitbesteden aan opa en oma kan ook niet altijd. Daarom hebben wij een blog geschreven met tips om het gezellig te houden aan tafel. Zeker als je uit eten met jonge kinderen gaat!

Neem iets te doen mee

Kinderen komen al van jongs af aan in aanraking met beeldschermen. Dus waarom neem je geen tablet of telefoon mee als je uit eten gaat? Veel kinderen zijn hier een tijdlang mee te vermaken. Een kleurboekje of een leesboekje zijn meestal snel bekeken. Voor oudere kinderen kan je een puzzelboekje of een puzzeltje meenemen, maar houd er rekening mee dat de spanningsboog van kinderen laag is. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om een kindvriendelijk restaurant uit te kiezen waar ze niet zo lang stil hoeven te zitten. Wij hebben tips!

uit eten met jonge kinderen

Uit eten met jonge kinderen doe je hier!

Gelukkig zijn er veel restauranteigenaren die begrijpen hoe lastig sommige jonge ouders het hebben. Zij hebben manieren bedacht om uit eten met kleine kinderen weer leuk te maken. Zo heeft iedereen een leuke avond.

De leukste pannenkoekenhuizen

Pannenkoekenhuizen zijn bij uitstek dé beste oplossing voor ouders met jonge kinderen. Iedereen lust het want je kan kiezen tussen zoet en hartig en vaak mogen kinderen hun eigen pannenkoek versieren. Zijn ze lekker even mee bezig. Veel pannenkoekenhuizen hebben een leuke kinderhoek, maar Pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde is wel de Ferrari onder de pannenkoekenhuizen. Hier verveelt werkelijk niemand zich! Er is van alles te doen, buiten maar ook binnen. Dat maakt het wachten op je eten ineens een stuk minder vervelend en de kinderen vermaken zich prima. Maar ook bij andere pannenkoekenhuizen in het land is het feest. Wij hebben eerder een blog geschreven met onze favorieten.

Kenny Koken

Kenny Koken

Je kan ook je kinderen aan het werk zetten wanneer je met ze uit eten gaat. En dat is zeker geen kinderarbeid! Ze doen het juist graag! Van der Valk heeft namelijk Kenny Koken in het leven geroepen. Kinderen gaan onder begeleiding van een echte kok hun eigen eten klaarmaken. Denk daarbij aan pizza en andere lekkere dingen. Jij kan ondertussen zelf je bestellling doorgeven en kletsen met je partner. Tegen de tijd dat jouw eerste gerecht op tafel staat, hebben de kinderen hun eerste gerecht ook klaar. Die komen ze dan gezellig bij jullie aan tafel opeten. Is het op? Dan is het tijd om weer de keuken in te gaan voor het volgende gerecht. Wij hebben Kenny Koken een paar jaar geleden uitgeprobeerd bij Van der Valk Nootdorp en dat was zeer geslaagd. Je leest het blog hier.

Kindvriendelijke strandtenten

Het is weer te tijd om lekker naar het strand te gaan. Strandtenten zijn ideale plekken om te gaan eten met jonge kinderen. Met zand kunnen zij zich immers lang vermaken en vaak is er ook wel een kleine speeltuin te vinden. Strandpaviljoen Buiten aan het Zwarte Pad in Scheveningen heeft naast heel veel zand ook trampolines! Strandpaviljoen Thalassa in Zandvoort heeft een grote speeltuin waar jouw kinderen zich zeker zullen vermaken. Op de kanaalweg in Utrecht vind je Soia. Dit is ook een strandtent, maar dan niet aan zee! Er is een omheinde speeltuin aanwezig waardoor je je kinderen niet uit het oog kan verliezen terwijl jij lekker geniet van het eten. Eerder schreven we al een blog over kindvriendelijke strandtenten. Het blog vind je hier.

Uit eten met jonge kinderen

Restaurants met speeltuinen

Er zijn ook restaurants met speeltuinen! In Rotterdam bijvoorbeeld, vind je Lake House. Naast de gave houten speeltuin is de kindermenukaart ook zeker niet mis! Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo is gevestigd op villa vakantiepark De Weerribben. Er is hier echt van alles te doen en te zien. Kinderen zullen zich er geen moment vervelen! Ook bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen kijken kinderen hun ogen uit en is er van alles te beleven. Wil je een dagje uit én lekker eten? Dan is Geofort in Herwijnen een gave locatie. Daar kunnen de kinderen zich vermaken in de speurtuin terwijl jij geniet van een lekker hapje en drankje.

Bij deze locaties is uit eten met jonge kinderen gaan echt een feestje!


Credits foto’s: OpstapmetLisa en www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox