Lekker naar buiten in de lente

Geschreven op 27 februari 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Naar buiten in de lente

partnercontent

Heb jij af en toe al dat lente-gevoel? Dat gevoel dat je hebt wanneer de zon even doorbreekt, je die heerlijke lentegeur ruikt en de vogeltjes steeds vaker hoort zingen? Wij vinden dat heerlijk en we kijken er dan ook erg naar uit om weer lekker naar buiten te gaan. We hebben een paar leuke tips voor je!

naar buiten in de lente

Lekker naar het strand

In het voorjaar is het al prima vertoeven op het strand en het is nog niet zo druk. Heerlijk dus voor een lange strandwandeling. De Westlandse duinen, bijvoorbeeld, liggen in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park Hollandse Duinen. Het park is 47 kilometer lang en loopt van Hoek van Holland tot aan Hillegom. Maar ook bij Kijkduin vind je een bijzonder stuk strand, namelijk de Zandmotor. Dit kunstmatig opgespoten schiereiland is een uniek experiment met als doel de kust te versterken en een nieuw natuurgebied te creeëren. Bij uitstek ook perfect voor recreatie. Maar Nederland kent nog veel meer mooie stranden. Lekker naar buiten in de lente dus! Je leest er alles over in deze blogs.

naar buiten in de lente

De leukste stadswandelingen

Met een stadswandeling leer je een stad heel snel kennen! In verschillende steden kan je bijvoorbeeld hofjeswandelingen doen. Je kan natuurlijk met een stadsgids op pad gaan, maar je kan ook zelf aan de slag. Met de app van Walk the City bijvoorbeeld. Walk the City heeft meer dan 50 verschillende stadswandelingen en themawandelingen gemaakt waarmee je zelf heel eenvoudig op pad kan. Ze hebben ook wandelingen buiten de Nederlandse grenzen, dus neem zeker eens een kijkje! Houd je van geschiedenis en heb je geen heel teer zieltje? Dan zijn de wandelingen van The Little Walk of Horrors echt wat voor jou! Met deze stadswandelingen van maximaal 5 kilometer kom je onder andere langs gebouwen en pleinen met een bloederige geschiedenis of een spookverhaal. Deze Horrorwalks zijn prima te doen voor kinderen vanaf 12 jaar en ook nog eens heel leerzaam. Zo wordt geschiedenis nog leuk ook!

naar buiten in de lente

Lekker naar het bos

In de lente naar het bos: dat is een heerlijke plek om even je hoofd leeg te kunnen maken. Alles begint in bloei te komen, het ruikt er heerlijk en je loopt lekker beschut. De Japanners hebben er zelfs een woord voor: shinrin-yoku wat “bosbaden” betekent. Je dompelt je letterlijk even onder in de rust van het bos. Het Amerongse Bos in de provincie Utrecht is een bos waar je uren kan ronddwalen. Het Lunthersche Buurtbosch heeft naast bomen ook een zandvlakte en mooie heide. De bomen in het Speulderbos hebben bijzondere vormen! Leuk om te ontdekken met kinderen. Kijk voor nog meer tips en inspiratie in dit blog.

naar buiten in de lente

Wandelen rondom een plas

Recreatiegebied de Ouderkerkerplas is dé wandelplek bij uitstek voor natuur- en watersportliefhebbers. Je kan er zelfs dagkamperen! In de plassen kan worden gedoken en je kan er kano’s huren. Maar ook als het blijft bij wandelen is deze plek heel geliefd. Van 15 oktober tot 15 april mag de hond ook mee! En even bijkomen kan prima bij Paviljoen a/d PLAS waar je heerlijk kan lunchen, dineren of gewoon wat wilt drinken. En de hond is ook van harte welkom! Lekker wandelen kan je ook in het gebied van de Reeuwijkse Plassen. Een rondje om de plas is 10 kilomer, dus perfect voor een stevige wandeling. De Westeinder Plassen zijn ook heerlijk om te wandelen. Je vindt er diverse soorten flora en fauna.


Foto’s: Canva.com en OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.