Vier de nazomer bij deze Nederlandse hotspots

Geschreven op 6 september 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Nederlandse hotspots

Nederland is prachtig! En er valt nog zoveel meer te ontdekken. In dit blog staan we stil bij een aantal Nederlandse hotspots die je eigenlijk echt eens moet zien. In de nazomer, want dan zijn de meeste toeristen naar huis en kunnen we weer lekker zelf genieten van onze Nederlandse hotspots.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Groningen

De Martinitoren in Groningen is echt de moeite waard om te bezoeken. In de 500 jaar dat de toren staat is er van alles gebeurd: hij is bijna afgebrand door de bliksem, hij is bijna ingestort en aan de voet werden verschillende oorlogen uitgevochten. Maar de Martinitoren staat er nog steeds stevig bij en is met haar 97 meter het hoogste gebouw van de stad. Je kan de toren beklimmen om vervolgens te genieten van het waanzinnige uitzicht. Daarnaast kent Groningen vele mooie hofjes waar je heerlijk doorheen kan dwalen.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Friesland

Ook in Friesland kwamen we een bijzondere toren tegen. De Oldehove in Leeuwarden staat middenin het stadscentrum en is bijzonder vanwege het feit dat hij bijna twee meter uit het lood staat! Hij is dus heel scheef! Onze gastblogster Marian komt graag in Leeuwarden en bracht er onlangs een bezoek aan. Je leest haar blog hier.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Drenthe

Wij komen graag in Drenthe voor een korte vakantie. De rust, de fijne wandelgebieden en de lieve dorpjes. Een van de mooiste brinkdorpen van Drenthe is Dwingeloo. Het dorpscentrum heeft een gezellige sfeer en in de omgeving is er van alles te doen. Neem bijvoorbeeld Beleefpark Dwingeloo. Superleuk om naartoe te gaan met kinderen. Ook leuk om te doen: maak een nachtwandeling in Nationaal Park Dwingelderveld. Echt een aanrader!

Nederlandse hotspots

Hotspots in Overijssel

Een van de mooiste boekhandels van ons land vind je in Zwolle. Boekhandel Waanders is namelijk gevestigd in de Broerenkerk. Kijk voor meer Nederlandse hotspots voor boekenliefhebbers naar dit blog. Vlakbij Zwolle vind je natuurgebied Vreugderijkerwaard. Een waterrijk gebied waar vogels graag komen en waar bijzondere plantensoorten groeien. Hier kan je heerlijk fietsen en wandelen. Met de kinderen op pad? Dan is Dinoland Zwolle zeker een aanrader!

Nederlandse hotspots

Hotspots in Flevoland

Flevoland is onze jongste provincie, maar er is van alles te zien en te doen. Lekker shoppen kan je bij fashion outlet Batavia Stad, waar de echte koopjesjager helemaal gelukkig zal worden. Wil je juist een beetje cultuur snuiven? Ga dan naar Batavialand! Hier vind je onder andere een replica van een echt VOC schip. Liever de natuur in? Ook dat kan in deze provincie. Bezoek de Marker Wadden met de veerboot vanaf Lelystad en wandel door dit gebied. Dit project is aangelegd om de natuur van het Markermeer te herstellen.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Gelderland

Geniet van de herfstkleuren in Nationaal Park de Hoge Veluwe in de nazomer. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan het Kröller Müller Museum. Paleis het Loo in Apeldoorn heeft net een enorme renovatie achter de rug en is eindelijk weer toegankelijk voor het publiek. Maar de tuinen van Het Loo zijn minstens zo mooi als het paleis, dus sla die zeker niet over!

Nederlandse hotspots

Hotspots in Utrecht

In het dorp Schalkwijk, dat hoort bij de gemeente Houten, vind je Fort Honswijk. Dit fort wordt ook wel de heilige graal onder de forten genoemd. Fort Honswijk is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nog meer weten over forten? Ga dan ook eens naar dit blog. Bijzonder is ook het Verdronken Bos. Tien jaar geleden was dit nog een normaal bos, maar door een hevige regenval is dit gebied blijvend onder water komen te staan. Via een vlonderpad kan je nu dwars door dit bos lopen. Het bos ligt in de buurt van het fort, dus je kan een bezoek aan beide combineren.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Noord-Brabant

In het altijd gezellige Den Bosch vind je de Sint-Janskathedraal, ook wel bekend als de Sint Jan. De 43 meter hoge toren is te beklimmen en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Na deze inspanning heb je wel een Bossche Bol verdiend. Deze haal je natuurlijk bij banketbakkerij Jan de Groot, dé specialist in deze lekkernij. Tot en met eind oktober kan je ook varen in Den Bosch en wel over de Binnendieze. Deze historische vaarroute neemt je mee terug naar de middeleeuwen.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Limburg

De provincie Limburg voelt voor velen aan als een vakantie in het buitenland. Zeker als je naar Zuid-Limburg gaat! Het Drielandenpunt is een bijzondere plek om te bezoeken. Het Drielandenpunt ligt in Vaals op de grens van Nederland, België en Duitsland. Rondom deze Nederlandse hotspot zijn allemaal leuke dingen te doen. Zo is er een uitdagend labyrint en echte waaghalzen gaan natuurlijk de uitkijktoren op om vervolgens de skywalk over de glazen vloer te doen!

Nederlandse hotspots

Hotspots in Zeeland

Zeeland bestaat voor een groot deel uit water. Zeker een bezoekje waard is Nationaal Park Oosterschelde nabij Goes. Daar kan je met de boot een heuse zeehondensafari maken! Bij laag water rusten de vriendelijke dieren even uit op een zandbank. Leuk om eens te zien!

Nederlandse hotspots

Hotspots in Zuid-Holland

Rotterdam is als belangrijke havenstad ook uitgegroeid tot trendy hotspot! Er zijn verschillende leuke stadswandelingen te doen, zoals die van Walk the City, waarin je op een laagdrempelige manier kennis maakt met de stad. Je kan op verschillende punten starten. Sla ook zeker de Markthal niet over, want daar kan je even bijkomen met wat lekkers. Meer weten over deze leuke stad? Lees dan ook dit blog.

Nederlandse hotspots

Hotspots in Noord-Holland


Als je aan Noord-Holland denkt, denk je misschien meteen aan Amsterdam als Nederlandse hotspot. Maar ben je ook wel eens in Haarlem geweest? Deze stad is namelijk heerlijk om te winkelen, te genieten van een terras of om lekker uit eten te gaan. Haarlem heeft ook vele leuke verborgen hofjes waar je een fijne wandeling doorheen kan maken. Maar Haarlem heeft ook, net als Amsterdam, kanalen waar je een rondvaart kan maken. Zoals de Smidje Canal Cruises!


Credits foto’s: OpstapmetLisa en www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox