Zomervakantie!

Geschreven op 1 juli 2024
Leestijd 7 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Hoera! Het is bijna zomervakantie! Voor veel mensen is dit dé tijd om lekker te ontspannen en bij te komen.

Vóór de zomervakantie

Voordat je op vakantie gaat is het de hoogste tijd om wat dingetjes te checken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de annuleringsvoorwaarden van je vakantieadres? Kan je gemakkelijk annuleren of verplaatsen zonder dat er vervelende kosten aan verbonden zijn? We leven nu eenmaal in een tijd vol onzekerheden en het zou toch zonde zijn als je veel geld kwijt bent vanwege een annulering. En zijn alle paspoorten en ID-kaarten nog geldig? Is het rijbewijs niet verlopen? Vanwege Corona kan het namelijk erg druk zijn bij gemeenteloketten. Je kan niet zomaar meer even binnenlopen bij het stadhuis, maar er moeten afspraken worden gemaakt. Zorg ervoor dat je ruim op tijd je zaken in orde hebt zodat je met een gerust hart op vakantie kan.

zomervakantie

Kom in de stemming!

Zorg er vooral voor dat je niet gestrest op vakantie gaat. Dan ben je de eerste dagen op de vakantiebestemming in je hoofd alleen nog maar bezig met je werk en dat komt de vakantiepret niet ten goede. Dus rond belangrijke zaken op je werk niet op het laatste moment af, maar maak vooraf een goede planning.

Zorg dat je in de week voor je vakantie een (bijna) lege agenda hebt zodat je de laatste dingen nog goed kan afronden zonder stress. Zorg er ook voor dat je de dag voor je vakantie vrij bent, zodat je op je gemak je koffers kan pakken en de laatste dingetjes kan regelen. Lukt dat niet? Pak dan je spullen gedurende de week voor vertrek in. Dan weet je ook meteen of je nog iets moet kopen bij de drogist, nog even snel een wasje moet draaien etc.

Zet je e-mail meldingen (van je werk) uit en zet je afwezigheidsassistent op Outlook aan. Geef ook bij je collega’s aan dat je op vakantie bent en dus ook niet bereikbaar bent voor werkgerelateerde dingen. En kom bijvoorbeeld alvast in de stemming door lekker uit eten te gaan voordat je weggaat. Kies een lekker tapas restaurant, kom in de stemming bij een lekker Zuid-Europees restaurant of pak een gezellig terrasje met vrienden.

Autovakantie

Vakantie in het buitenland

Na maanden van onzekerheid over wat er wel en niet zou kunnen, is er eindelijk een lichtpuntje. Niet alleen in Nederland zijn er veel versoepelingen, ook in de landen om ons heen is steeds meer mogelijk. Veel mensen besluiten dus om tóch naar het buitenland te gaan.

Om je alvast goed voor te bereiden op de Coronamaatregelen die in een bepaald land gelden, is het belangrijk jezelf goed te laten informeren. Want moet er een test overhandigd worden? Ben je al lang genoeg gevaccineerd? Dit zijn vragen waar iedereen die naar het buitenland gaat mee zit. De regels veranderen nog wel regelmatig, dus blijf de maatregelen checken. Je kan informatie vinden op de website van de Rijksoverheid. Maar ook de Reiswijzer van de ANWB is heel handig. Algemene reisadviezen vind je op de website van het RIVM. Ook handig om te weten of je wel of geen mondkapjes mee moet nemen!

Zomervakantie

Andere belangrijke zaken

Ga je op vakantie naar het buitenland? Zorg dan dat je naast de Coronamaatregelen ook op de hoogte bent van andere regels. Reis je door Zwisterland met de auto? Zorg dan voor een geldig vignet. Ook voor Oostenrijk heb je een (digitaal) vignet nodig. Veel landen waar je doorheen reist hebben tolwegen. Hoe vervelend is het om heel lang voor een tolpoort te moeten wachten omdat iemand geen los geld paraat heeft of als je nét aan de beurt bent te merken dat jouw poort kapot is (wij hebben dat meegemaakt!).

Om ergernis bij tolpoorten te voorkomen loont het om een tolbadge aan te schaffen. Met dit apparaatje hoe je niet meer in de rij te staan. Het bedrag van de tol wordt later gewoon afgeschreven van je rekening. Let er ook op dat sommige landen milieu-zones hebben ingesteld. Wanneer je met je auto een dergelijke zone betreedt, moet je aan een aantal zaken voldoen. Soms heb je ook een sticker of vignet nodig. Op de website van de ANWB vindt je precies wat er in welk land geldt. Superhandig!

Zomervakantie 2021

Met de auto op vakantie

Ga je met de auto op vakantie en heb je aan alle bovenstaande zaken gedacht? Dan ben je klaar voor vertrek! Hoewel, bijna dan. Wij hebben op de harde manier geleerd dat je niet altijd kan rekenen op je navigatie. Die kan ook uitvallen namelijk! Het is daarom altijd handig om toch iets van een wegenkaart bij de hand te hebben. Wij schrijven vaak ook de belangrijkste snelwegen op een briefje zodat je gemakkelijker via de borden kan rijden. Anders is er natuurlijk altijd nog Google Maps. Je komt er vast wel!

Zomervakantie

Veilig op vakantie

Of je nu in het buitenland of in eigen land op vakantie gaat, het is wel de bedoeling dat iedereen ook weer gezond thuis komt! De zomer is heerlijk, maar brengt soms wel ongemakken met zich mee. Een insectensteek kan je overal oplopen en na een boswandeling is het altijd belangrijk jezelf te (laten) controleren op teken. Ook de processierups heeft zijn intrede weer gedaan in de Nederlandse natuur en daar kan je ook behoorlijk veel last van hebben. Verbranden door de zon of zelfs een zonnesteek oplopen is ook geen pretje. In ons blog EHBO in de zomer geven we je tips om te voorkomen én te genezen.

Zomervakantie in Nederland

Veel mensen hebben ook dit jaar een vakantie geboekt in Nederland. Nederland is een prachtig en veelzijdig land, dus je zal er zeker geen spijt van krijgen. Het enige wat nog wel eens roet in het eten kan gooien is het weer, maar ook dit zit vaker wel dan niet goed in de Nederlandse zomers. Ideaal dus eigenlijk! Wij hebben eerder een aantal blogs geschreven met tips over vakantie in ons eigen Nederland. Zoals ons blog Zomervakantie in Nederland.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomervakantie in Drenthe? Deze provincie is heel veelzijdig en heeft alles in huis voor jong en oud. Heb je nog niets geboekt maar wil je nog wel weg? Kijk dan zeker naar ons blog over de leukste vakantieparken van Nederland voor inspiratie. Wil je geen hele week weg maar bijvoorbeeld wel een weekend of een nachtje? Dan hebben we een blog voor je over bijzonder overnachten. Of misschien heb je wel een shopweekend gepland met een vriendin. Dan hebben we tips voor leuke hotels voor je.

Zomervakantie

Jammer, de zomervakantie zit er weer op!

Jammer genoeg komt aan alles een eind, ook aan de zomervakantie. Maar hoe hou je het vakantiegevoel nou het langste vast? Ga in elk geval niet direct weer aan het werk, maar zorg dat je na thuiskomst (zeker als je bent weggeweest) nog een paar dagen thuis bent. Zo kan je even op je gemak je wasjes doen en kan je nog even nagenieten van de vakantie. Wij hebben tips voor je om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Maak het ook thuis nog even gezellig door je huis te versieren met zomerse woonaccessoires. En na de vakantie vol zon, zee, strand en zwembadwater is het niet verkeerd om even wat extra aandacht te besteden aan je haar, je huid en je gezicht.


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.