Top 5 best gelezen blogs van 2020

Geschreven op 25 januari 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Top 5 meest gelezen blogs 2020

Ieder jaar in januari kijken wij even terug naar welke blogs het best gelezen zijn op OpstapmetLisa. Afgelopen jaar was natuurlijk een beetje vreemd, daarom hebben we voor deze top 5 een tweedeling gemaakt. Eentje van vóór alle Corona-ellende en eentje na alle Corona-ellende. En die vind je hier in deze blog.

Top 5 best gelezen blogs vóór de coronacrisis

Het is grappig te zien hoeveel wij Nederlanders houden van goed eten en lekker shoppen. Daar wordt dan ook veel op gezocht. Zo zag de top 5 best gelezen blogs eruit als er geen Corona was geweest:

Nummer 5: Lekker Shoppen bij een Overdekt Winkelcentrum

winkelcentrum

Echt shoppen zit er even niet in. Online is het tóch anders. Ik kijk er weer naar uit dat je met een vriendin urenlang kan winkelen, passen, lunchen, winkelen, passen en dan weer naar huis met een hele nieuwe garderobe. Om alvast wat voorpret te hebben en je te laten inspireren door onze favorieten kan je het blog Lekker Shoppen bij een Overdekt Winkelcentrum lezen.

Nummer 4: De Beste All-You-Can-Eat Restaurants

All-you-can-eat restaurants zijn erg populair in Nederland en dus ook onder onze lezers! Waar de all-you-can-eat restaurants van vroeger vaak worden gezien als “vreetschuur”, worden nieuwe all-you-can-eat concepten steeds gezelliger en sfeervoller. Je hebt soms helemaal niet het idee dat je met heel veel mensen tegelijk eet. En een ander groot voordeel is dat er voor iedereen wel wat lekkers is. Zelfs de moeilijkste eters worden er blij van. Daarom ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Ga naar het blog De Beste All-You-Can-Eat Restaurants.

Nummer 3: Restaurants in de buurt van Ziggo Dome en de Arena

Een blog die in 2019 én tot maart 2020 erg veel gelezen werd, was het blog De 6 Fijnste Restaurants In De Buurt van Ziggo Dome en Arena. Helaas zijn het Ziggo Dome en de Arena al tijden gesloten voor het grote publiek en ook de restaurants zijn gesloten. Ik denk dat het ook best raar zal zijn als we voor het eerst weer in een goed gevulde concertzaal kunnen staan. Maar die dag gaat er komen, dus hier kan je je alvast laten inspireren. Want eten moeten we toch!

Nummer 2: De Leukste Tuincentra van Nederland

Tuincentra_uitgelicht

Iedereen wordt vrolijk van een beetje groen in huis. Zelfs als je geen groene vingers hebt, want er zijn genoeg planten die wel tegen een stootje kunnen. Tuincentra zijn nu even dicht, maar de meeste tuincentra hebben een webshop zodat je je huis toch gezellig kan maken. Heb je een tuin of balkon? Dan kan je bijvoorbeeld op de website van Intratuin alvast inspiratie opdoen voor het voorjaar. Wil je weten welke tuincentra wij het liefst bezoeken? Lees dan het blog De Leukste Tuincentra van Nederland.

Nummer 1: Griezelen bij echte Spookhuizen in Nederland

Het verbaast me iedere keer opnieuw dat dit blog zo goed scoort. Blijkbaar houden wij Nederlanders wel van spookverhalen en daarom staat deze blog met stip op 1 in onze top 5. Naar aanleiding van het succes van deze blog hebben wij in oktober 2020 een heel e-book besteed aan dit onderwerp. Heb jij de blog nog niet gelezen? Lees dan vandaag nog Griezelen bij echte Spookhuizen in Nederland.

Top 5 best gelezen blogs tijdens de coronacrisis

Dat deze top 5 tijdens de coronacrisis anders is dan de top 5 ervoor is natuurlijk logisch. Want waarom zou je op zoek gaan naar een restaurant terwijl die toch gesloten is? Of ga je een blog lezen over shoppen terwijl de winkels dicht zijn. Hier is dan ook de top 5 best gelezen blogs in 2020 tijdens de coronacrisis.

Nummer 5: De Mooiste Landgoederen van Nederland

Landgoederen-Duin-en-Kruidberg-960x540

Dat deze zo hoog in de notering staat is ergens vreemd maar toch ook weer niet. Vaak liggen landgoederen in prachtige natuurgebieden waar volop gefietst en gewandeld kan worden. Genoeg ruimte om te recreëren dus! Ben je benieuwd naar onze favoriete landgoederen? Lees dan verder in het blog De Mooiste Landgoederen van Nederland. Zo ben je toch even op vakantie in eigen land.

Nummer 4: Knutselen voor volwassenen

De een heeft het nu juist drukker met thuiswerken en thuisonderwijs dan ooit en de ander verveelt zich te pletter tijdens de lockdown. Tijd voor jezelf nemen is heel belangrijk nu. Om even bij te komen of om juist bezig te blijven. Onze blog Knutselen voor Volwassenen heeft blijkbaar al veel mensen geïnspireerd. Heb jij die blog al gelezen? Dan vind je de blog Maak je Hoofd Leeg met een Leuke Hobby of Knutselen met Kinderen vast ook leuk!

Nummer 3: Zelf je Fruit Plukken in de leukste Pluktuinen

Het voorjaar en het najaar zijn dé seizoenen om fruit te plukken. En die fruitstruiken en fruitbomen hoef je echt niet in je eigen tuin te hebben staan. Er bestaan namelijk veel pluktuinen waar je welkom bent om tegen een kleine vergoeding je eigen fruit (en bloemen) te komen plukken. Heel leuk om te doen en het geeft ook nog eens voldoening! Lees het blog Zelf je Fruit Plukken in de Leukste Pluktuinen alvast ter inspiratie.

Nummer 2: Leuk Picknicken op de leukste Picknickplekken

Picknick-uitgelicht-960x640

Tijdens de eerste Corona lockdown in maart 2020 gingen we massaal naar buiten. Niet raar want het was prachtig weer. Dat is nu wel even anders, helaas, maar ook dan kan je gewoon naar buiten. Picknicken is dan wel een ander verhaal, maar in het voorjaar 2020 hebben we het blijkbaar massaal gedaan. Vandaar dat deze blog op 2 staat in deze top 5. Lees het blog Leuk Picknicken op de leukste Picknickplekken alvast ter inspiratie want voor jet het weet is het weer voorjaar!

Nummer 1: Griezelen bij echte Spookhuizen in Nederland

Ja hoor, daar is ie weer! Gelukkig kan je spookverhalen ook lezen vanachter je computer!

Wij blijven werken aan leuke nieuwe blogs om je te inspireren, ook wanneer we niet zoveel mogen. Hou onze social media kanalen in de gaten zoals Facebook en Instagram. Of abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief.