Naar buiten in de lente!

Geschreven op 13 mei 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Naar buiten uitgelicht

Het is voorjaar, dus we gaan weer meer naar buiten! Wandelen en ook fietsen zijn het afgelopen twee jaar steeds populairder geworden. Dat kwam natuurlijk door de Coronacrisis, maar dit is zeker geen slecht gevolg! We zijn ons eigen land veel meer gaan waarderen. Dat merken wij ook als we kijken naar de meest gelezen blogs op OpstapmetLisa.nl. Jullie zijn massaal naar buiten gegaan! We hebben onze eerdere blogs daarom in één handige overkoepelende blog gezet voor nóg meer inspiratie.

Lekker wandelen op de Waalsdorpervlakte

Waalsdorpervlakte

Nederland heeft talloze wandelgebieden en de Waalsdorpervlakte is er één van. Dit gebied bestaat uit zandgronden, duinen én bos! Je kan er uren vertoeven. Er zijn verschillende wandelroutes die je kan lopen en er zijn verschillende startpunten. Ook fietsend kan je het gebied prima verkennen. Echt een aanrader voor een dagje uit met het gezin. Vergeet ook niet de verschillende oorlogsmonumenten te bezoeken die het gebied rijk is. Lees hier alles over wandelen op de Waalsdorpervlakte.

De mooiste Nederlandse duinen

Naar buiten duinen

Je hoeft echt niet naar het strand om van de duinen te kunnen genieten. Ook op andere plekken in Nederland, dus ook in het binnenland, kunnen we lekker struinen in de duinen. In Noord-Limburg vind je bijvoorbeeld de Maasduinen, maar ook de Loonse en Drunense Duinen zijn zeker een aanrader. En wat dacht je van de Kennemerduinen? Waar wacht je nog op: naar buiten allemaal! Je vindt onze favoriete duingebieden in dit blog.

Naar buiten en de bossen in!

naar buiten boswandeling

De een komt tot rust op het strand, de ander houdt meer van de bossen. Die zijn in alle seizoenen en weerstypen heerlijk om te bezoeken. De bomen houden de regen tóch een beetje tegen. Ga bijvoorbeeld eens naar Clingendael. De blog die wij eerder schreven ging dan wel over de herfst, maar dit bos is altijd erg mooi! Helaas mag de Japanse Tuin dit voorjaar niet open omdat er een bijzondere vogel aan het broeden is. Dus hopelijk in de herfst meer geluk!

Op vakantie in Nederland

Naar buiten vakantie

Steeds meer mensen besluiten in eigen land op vakantie te gaan en dat kan prima! Nederland is prachtig en er is veel te ontdekken. Alleen moet het weer een beetje mee zitten. Want dat blijft wel een dingetje in ons land. Wij zijn onlangs op zoek gegaan naar de mooiste en meest bijzondere vakantieparken in Nederland. Deze parken zijn allemaal gelegen in de mooiste natuurgebieden van Nederland, zoals de Veluwe en het Drents Friese Wold. Perfect om lekker veel naar buiten te gaan. Kijk voor nog meer inspiratie in ons blog over zomervakantie in Nederland.

Fietsen en wandelen

Naar buiten fietsen

Nederland is hét land bij uitstek voor fietsen en wandelen. Je kan het dan ook in elke provincie doen en elke provincie heeft weer andere dingen te bieden. Handig voor wanneer je op vakantie gaat in Nederland. We hebben afgelopen jaar een blogserie gemaakt over dit onderwerp. Je vindt de hele serie hier!

Leuke steden ontdekken in Nederland

Naar buiten gaan betekent niet alleen dat je in de natuur hoeft te vertoeven. Bezoek eens een leuke stad die je nog niet kent! Onze gastblogger Ingeborg is bijvoorbeeld laatst met haar gezin naar Friesland geweest. Zij heeft daar de voetsporen van Hielke en Sietse, je weet wel van de Kameleon, gevolgd. Of bezoek Heemstede eens, een stad met een dorps karakter. Maar ook steden als Rotterdam, Delft en nog veel meer leuke Nederlandse steden.

Overige plekken in Nederland om te ontdekken

Kasteel Heeswijk

Vaak kan je rondom landhuizen prachtige wandelingen maken. Onze tips vind je in ons blog over landgoederen. Maar ook de bossen en parken rondom de Nederlandse kastelen zijn prachtig en echt de moeite waard voor een actief dagje in de buitenlucht. En echte durfals kunnen op jacht naar spoken bij echte spookhuizen van Nederland. Dus, allemaal naar buiten deze lente!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox