Meivakantie: een vakantie vol avontuur!

Geschreven op 2 april 2024
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Meivakantie

partnercontent

De meivakantie staat voor de deur en dat betekent dat schoolgaande kinderen twee weken vakantie hebben. Voor iedereen die niet op vakantie gaat hebben wij leuke tips want niemand zit te wachten op een saaie vakantie. Deze meivakantie wordt een vakantie vol avontuur en nieuwe dingen ontdekken en beleven. Laat je inspireren door ons blog!

Meivakantie

Naar het museum!

Een dagje minder weer? Neem je kinderen dan mee naar een leuk musem. Musea zijn allang hun stoffige imago kwijt en is er vaak van alles te zien en te doen. Ook voor kinderen! En dat ze er nog wat van opsteken is een leuke meevaller. Jongere kinderen worden heel blij van doe musea. Proefjes doen, creatief bezig zijn, lekker spelen en dingen ontdekken: dat zijn dé ingrediënten van een geslaagd bezoek aan het museum. Zo heeft Geofort allemaal leuke activiteiten op de agenda staan deze meivakantie. Maar er zijn nog veel meer musea waar van alles te doen is. Eerder schreven we al een blog over doe musea.

Is het prachtig weer in de meivakantie? Bezoek dan met de kinderen een openlucht museum. Heb je oudere kinderen? Neem die dan mee naar het Mauritshuis in Den Haag. Tijdens de vakanties wordt er van alles georganiseerd en hoe leuk is het om het Meisje met de Parel eens in het echt te zien?

Meivakantie

Klimmen en klauteren

Heb je een kind dat ab-so-luut niet stil kan zitten? Laat die zich dan lekker uitleven in een klimpark! Bij Adventure City in Rotterdam kunnen kinderen vanaf 4 jaar al meeklimmen. Veiligheid staat voorop, dus er kan eigenlijk niets misgaan. En regent het? Dan is er ook een enorm indoor gedeelte waar het ook prima vertoeven is! Andere leuke klimparken in Nederland vind je in ons eerder verschenen blog. Liever lager bij de grond? Van 29 april tot en met 10 mei kan je kind ook komen springen op de springkussens van het Springkussen Festival in het Silver Dome in Zoetermeer.

Meivakantie

Lekker creatief bezig zijn

Heb je kinderen die liever hun handen uit de mouwen steken door met verf, lijm en andere materialen aan de slag te gaan? Bezoek in de meivakantie dan zeker Villa Zebra in Rotterdam. Kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops of gewoon lekker spelen en kliederen. En alle zelfgemaakte kunstwerken mogen mee naar huis. Tijdens de meivakantie kan jouw creatieve zoon of dochter ook op Knutselkamp! Artwise Haarlem organiseert dit gezellige knutselkamp en kinderen tussen de 7 en 12 jaar kunnen kiezen om 1, 2, 3 of 4 dagen te komen knutselen. Tijdens dit creatieve kamp leren ze tie dyen, een happy stone-schilderij maken, kaarsen maken en schilderen zoals Van Gogh dat deed.

Meivakantie

Ontdek een andere stad

Of bekijk je eigen stad een op een andere manier! Stad Unique heeft leuke city games voor jong en oud. Doe bijvoorbeeld de Junior WhatsApp Moord Tocht, Junior Levend Ganzenbord of de Zweinstein Challenge. Doe je het liever een beetje rustiger aan? Download dan de app van Walk the City en ontdek de stad aan de hand van leuke verhalen en duidelijke foto’s. Heb je kinderen die wel tegen een stootje kunnen? Neem ze dan deze meivakantie mee op “Horrorwalk” van The Little Walk of Horrors. Ontdek al wandelend de duistere kant van de stad en duik in de (vaak bloederige) geschiedenis. Gegarandeert NIET saai!

meivakantie

Leuke workshops voor kinderen

Iets nieuws leren is altijd een avontuur. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de leukste workshops voor kinderen. In Volendam kunnen kinderen tussen de 4 en de 8 jaar een ochtendje komen bakken bij Kids Kitchen. Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij in Medemblik organiseert leuke workshops waar kinderen hun vingers bij aflikken. Of leer surfen bij de Dreams Surfcamp! Kinderen tot en met 15 jaar kunnen een workshop volgen van 3 of 6 dagen. Je kan ook een los dagje meedoen.

Meivakantie

Bezoek een kasteel deze meivakantie

Kasteel Muiderslot heeft speciaal voor de meivakantie een afwisselend creatief programma samengesteld. Maak je eigen voorjaarscreatie, ga op tuinsafari of kom vliegeren op Hemelvaartsdag! Bij Kasteel de Haar kunnen jonge bezoekers een speurtocht doen. De Barons Beestenboel is geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder, maar er is ook een variant voor jongere kinderen. Op Slot Loevestein leren kinderen tijdens de meivakantie alles over hoe kinderen zich vroeger (op het kasteel) vermaakten. Ook bij de Kasteelruïne in Valkenburg is van alles te doen deze meivakantie. En maak je uitje nog spannender door je bezoek te combineren met een bezoek aan de Fluweelengrot. Ook Kasteel Hoensbroek in Limburg organiseert van alles tijdens de meivakantie!

meivakantie

Regen? Speel een leuk spel

Regent het dat het giet buiten en zie je het niet zitten om naar buiten te gaan? Blijf dan lekker binnen en speel een leuk spel! Ga lekker creatief aan de slag met de knutseldozen van Knutselen met Jill van Jumbo Play of speel een ander spel van deze spellengigant. Ga je voor een klassieker zoals Mens Erger Je Niet, Stratego of Party & Co? Ga je liever aan de slag met een Wasgij of Jan van Haasteren puzzel óf daag je je gezin uit met een nieuw spel, zoals La Casa de Papel of Hitster? Alles kan en mag, als het maar gezellig is!


Foto’s: OpstapmetLisa, Adventure City en Jumbo Play

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox