Wat te doen in de meivakantie?

Geschreven op 3 april 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Meivakantie 2021

De meivakantie komt er weer aan! Misschien ga je op vakantie, genieten van zon, zee en strand. Of blijf je thuis in eigen land en ben je naarstig op zoek naar inspiratie. Die inspiratie hebben wij voor jou, want ook in Nederland is er genoeg te doen!

meivakantie

Op vakantie in eigen land

Veel mensen kiezen ervoor de meivakantie in eigen land door te brengen op bijvoorbeeld een vakantiepark. En dat is natuurlijk ook lekker. De ervaring leert dat het weer in Nederland in april/mei al prima te doen is. Er is op de meeste parken vast genoeg te doen, maar ook in de omgeving van het park zijn veelal verschillende leuke dingen te zien en te doen in de omgeving. Er vergeet niet op leuke spelletjes mee te nemen! Ben je nog op zoek naar een leuk park voor een vakantie of een weekendje weg? Klik dan op de dikgedrukte tekst.

meivakantie

Ravotten in de natuur

Lekker actief bezig zijn in de natuur is het leukste dat er is. Bezoek deze meivakantie bijvoorbeeld een klimpark! Of bezoek een avontuurlijke speeltuin! Vind hiervan voorbeelden in ons blog over buitenspeeltuinen. Andere leuke speeltuinen zijn Robin Hood in het Haagse Bos of Speelpolder Het WIJland in Schiedam. En wat dacht je van Tiengemeten? Poldersport De Kwakel is ook geopend en hoe leuk is het om in de buitenlucht allerlei uitdagende spellen te doen? Je kan hier samenwerken of tegen elkaar strijden. En dat allemaal tussen de koeien die rustig staan te grazen! Gegarandeerd een ontspannende en leuke dag dus in de meivakantie.

meivakantie

Op stap in een lelijke eend

Wat ook leuk is, is een tour door het Westland met een echte Deux Cheveaux via Eendentours Westland. Je gaat met het gezin in een auto en legt samen een bepaalde route af. Je kan natuurlijk ook met meerdere gezinnen meerdere auto’s huren. Hartstikke leuk! Ze hebben verschillende arrangementen zoals een puzzeltour en een eilandtoer. Echt een aanrader voor de meivakantie!

meivakantie

Leer iets over een bijzondere stad

Een stad verkennen is natuurlijk ook erg leuk. Ook met kinderen. In Utrecht bijvoorbeeld, kan je te voet, met de fiets of zelfs met de kano de stad verkennen met Utours. De gids weet alles over de stad en neemt je mee naar plekken waar je misschien wel nooit eerder geweest bent! Een andere manier om een stad goed te leren kennen is door er een interactief spel in te doen. Bijvoorbeeld via StadUnique. Die heeft allerlei leuke citygames in steden naar keuze. Ook voor kinderen hebben ze leuke games! Ga je liever zelf op pad? Haal dan inspiratie uit onze eerder verschenen “Op stap in…” blogs.

meivakantie coronaproof

Tips bij slecht weer

Het kan natuurlijk ook wel eens tegen zitten met het weer. Dan moet je toch iets bedenken om te doen met de kids. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker knutselen? Of laat ze een hut maken en breng ze lekkere hapjes en drankjes in hun zelfgemaakte creatie. Ga met ze bakken, zoals een taart, koekjes of pannenkoeken. Het is ook altijd handig om kleine, goedkope cadeautjes in huis te hebben zodat je een bingomiddag kan organiseren of laat ze prijsjes winnen met denkspelletjes. Of doe een online escapegame! Of speel een gewoon spelletje. Je hebt vast wel wat in huis. Er is altijd wel wat te verzinnen! Fijne meivakantie!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.