Wat te doen in de meivakantie?

Geschreven op 1 maart 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Meivakantie 2021

Nog even en het is alweer meivakantie. Normaal gesproken gaan wij met het gezin genieten van een heerlijke vliegvakantie naar Griekenland of Portugal, maar dat zit er helaas niet in dit jaar. Er is nog altijd een negatief reisadvies voor het buitenland en ook veel van onze buurlanden hebben strenge regels waar niemand op zit te wachten. Maar wat gaan we dan doen? Daar hebben we natuurlijk wel ideeën over. En die ideeën delen we graag met jou!

Op vakantie in eigen land

meivakantie coronaproof

Veel mensen kiezen ervoor de meivakantie in eigen land door te brengen op bijvoorbeeld een vakantiepark. En dat is natuurlijk ook lekker. De ervaring leert dat het weer in Nederland in april/mei al prima te doen is. Houd er wel rekening mee dat alle faciliteiten gesloten zijn. Het parkrestaurant is dicht, maar waarschijnlijk wel open voor afhaal/bezoriging en helaas is het zwembad ook niet open. Maar er zijn vast genoeg andere leuke dingen te zien en te doen in de omgeving. Het zal alleen een andere vakantie worden dan normaal. Tip: neem veel spelletjes mee!  En ben je nog op zoek naar een leuk park voor een vakantie of een weekendje weg? Klik dan op de dikgedrukte tekst.

Ravotten in de natuur

Lekker actief bezig zijn in de natuur is het leukste dat er is. En ook nog eens coronaproof! Bezoek deze meivakantie daarom een klimpark! Check voor je gaat wel de websites om te zien welke coronamaatregelen er van kracht zijn op het desbetreffende park en reserveer je plekje! Of bezoek een avontuurlijke speeltuin! Vind hiervan voorbeelden in ons blog over buitenspeeltuinen. Andere leuke speeltuinen zijn Robin Hood in het Haagse Bos of Speelpolder Het WIJland in Schiedam. En wat dacht je van Tiengemeten?

Wedstrijdje in de buitenlucht

meivakantie 2021

Poldersport De Kwakel is ook gewoon geopend en hoe leuk is het om in de buitenlucht allerlei uitdagende spellen te doen? Je kan hier samenwerken of tegen elkaar strijden. En dat allemaal tussen de koeien die rustig staan te grazen! Gegarandeerd een ontspannende en leuke dag dus in de meivakantie. En helemaal coronaproof!

Op stap in een lelijke eend

Wat ook leuk is, is een tour door het Westland met een echte Deux Cheveaux via Eendentours Westland. Je gaat met het gezin in een auto en legt samen een bepaalde route af. Je kan natuurlijk ook met meerdere gezinnen meerdere auto’s huren. Helemaal coronaproof en hartstikke leuk. Ze hebben verschillende arrangementen zoals een puzzeltour en een eilandtoer. Echt een aanrader voor de meivakantie!

Leer iets over een bijzondere stad

meivakantie coronaproof

Een stad verkennen is natuurlijk ook erg leuk. Ook met kinderen. In Utrecht bijvoorbeeld, kan je te voet, met de fiets of zelfs met de kano de stad verkennen met Utours. De gids weet alles over de stad en neemt je mee naar plekken waar je misschien wel nooit eerder geweest bent! Een andere manier om een stad goed te leren kennen is door er een interactief spel in te doen. Bijvoorbeeld via StadUnique. Die heeft allerlei leuke citygames in steden naar keuze. Ook voor kinderen hebben ze leuke games! Ga je liever zelf op pad? Haal dan inspiratie uit onze eerder verschenen “Op stap in…” blogs.

Tips bij slecht weer

Het kan natuurlijk ook wel eens tegen zitten met het weer. Dan moet je toch iets bedenken om te doen met de kids. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker knutselen? Of laat ze een hut maken en breng ze lekkere hapjes en drankjes in hun zelfgemaakte creatie. Ga met ze bakken, zoals een taart, koekjes of pannenkoeken. Het is ook altijd handig om kleine, goedkope cadeautjes in huis te hebben zodat je een bingomiddag kan organiseren of laat ze prijsjes winnen met denkspelletjes. Of doe een online escapegame! Of speel een gewoon spelletje. Je hebt vast wel wat in huis. Er is altijd wel wat te verzinnen! Fijne meivakantie!

meivakantie coronaproof

Dit blog is gedeeltelijk tot stand gekomen met een aantal van onze partners. Het andere deel is vanuit ons eigen enthousiasme. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze laatste blogs, tips en winacties? Volg ons dan op Facebook of Instagram of meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief