De restaurants mogen weer open – tips voor de beste restaurants

Geschreven op 3 juni 2021
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Het is eindelijk zo ver! De restaurants mogen per 5 juni ook binnen weer open! Wij weten dat veel van onze lezers graag uit eten gaan. Het is dan ook niet voor niets dat de blogs waarin wij tips geven over restaurants veel gelezen worden. Wij zetten de meest gelezen blogs met tips voor uit eten gaan daarom hierbij graag voor je op een rijtje. Uiteraard blijft het belangrijk om ook de website van het restaurant van jouw keuze te bekijken in verband met de aanpassingen rondom de Coronamaatregelen.

Een concertavond combineren met uit eten gaan

Voordat we ook in Nederland te maken kregen met de maatregelen rondom de Coronacrisis waren de blogs met de 6 fijnste restaurants in de buurt van Ziggo Dome en Arena én De beste restaurants in de buurt van Ahoy Rotterdam de meest gelezen blogs van de hele website. Helaas hebben ook alle evenementenlocaties van het land de deuren moeten sluiten. Er is nog niet veel bekend over de heropening van dit soort evenement- en concertlocaties, al wordt er wel mondjesmaat iets georganiseerd vanuit de Fieldlab testen, zoals in mei het Eurovisie songfestival in Ahoy. Nu maar hopen dat ook zij weer snel ‘normaal’ open mogen.

Uit eten en concert

All you can eat, nog steeds favoriet

Sinds een aantal weken zien wij in onze statistieken dat ook onze lezer al weer een beetje aan het kijken zijn naar leuke tips om weer uit eten te mogen. Zo wordt er al weer veel gezocht op All-You-Can-Eat restaurants. In het blog De beste all you can eat restaurants geven we tips over verschillende lekkere, toegankelijke en bijzondere all you can eat restaurants in Den Haag, Delft, Utrecht, Voorburg, Maastricht, Groningen en Zaandam.

De beste Italiaanse restaurants

Maar ook zijn jullie geïnteresseerd in de Italiaanse restaurants in Maastricht. Hierover krijg je tips in onze blogserie over het beste Italiaans restaurant, waarin niet alleen de beste Italiaanse restaurants in Maastricht zijn uitgelicht, maar ook in Groningen, Rotterdam, Utrecht, Leiden en Amsterdam.

Italiaans Restaurant

Uit eten in het Westland

En wat dacht je van culinair genieten in het Westland? Wij zagen dat jullie sinds deze week ook graag weer ideeën op doen in het blog De Beste restaurants van het Westland. Hierin vind je verschillende aanbevelingen van restaurants in Naaldwijk, Wateringen, ’s-Gravenzande, De Lier en meer.

De lekkerste tapas

Nog een blog dat terug is van weggeweest is het blog De beste tapas restaurants. En dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Want nu eindelijk de zon een beetje is gaan schijnen in ons kikkerlandje, krijg je ook gelijk zin in lekkere Mediterraanse hapjes.

De beste tapas restaurants

Thuis uit eten

Heb je ook zo’n zin om lekker te eten, maar ga je liever nog niet naar een restaurant? Kijk dan eens in het blog Thuis uit eten. Hier vind je volop tips over heerlijke gerechten die je af kan halen of laten bezorgen voor thuis. Kijk wel even goed op de website van het restaurant van jouw keuze, want niet iedere locatie zet haar concept voor thuis voort zodra ze weer open zijn.

thuis uit eten

Onze persoonlijke favorieten

Naast deze blogs waarin we veel verschillende restaurants door het hele land voor je verzameld hebben, hebben wij natuurlijk ook een aantal persoonlijke favorieten. Zo zijn we een groot fan van Believe lunchroom in Delft. Deze lunchroom was voorheen een heerlijk visrestaurant en dat proef je terug in hun heerlijke lunchgerechten. Ook kan je nog steeds genieten van hun homeconcept waarin ze complete menu’s of diversie losse gerechten zoals oesters, kreeft, borrelplateaus of Fruit de Mer voor je bereiden, waar jij heerlijk thuis van kan genieten.

Bijna Thuis in Rijswijk is een prachtige brasserie, niet ver van ons eigen huis af. Bijna Thuis zit verscholen in het park en met hun grote sfeervolle terras waan je jezelf als een god in Frankrijk. Helemaal als het zonnetje een beetje schijnt een fijne plek om lekker te eten, borrelen of een kopje koffie met wat lekkers erbij te nemen.

terras Believe borrelplank

En in Rotterdam komen wij heel graag bij Brasserie Uit ’t Zuiden, waar we inspiratie voor hun gerechten gehaald wordt uit alles wat uit het zuiden komt. Mediterraanse gerechten uit Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Maar ook ons eigen zuiden inspireert de brasserie voor heerlijke ambachtelijke gerechten. Zo hebben ze echt Maastrichts Zuurvlees op de kaart. Maar ook bij Tapasrestaurant Destino komen wij graag. Hier geniet je van een heerlijke Spaanse lunch, borrel of het diner waarbij je kan genieten van Spaanse wijnen, bieren en dagelijks wisselende tapas.

Wanneer wij trek hebben in een heerlijke hamburger of andere American bite, schuiven wij graag aan bij Hudson Voorschoten. Hier hebben ze niet alleen heerlijke American style gerechten op de kaart staan, je zit ook nog eens in een gezellige ambiance in het prachtige glazen pand waar je ook nog eens rondom op het terras kan zitten. Dus het maakt niet uit van welke kant de zon komt, hier zit je altijd goed.

Hudson Voorschoten

Als we in Overijssel zijn, komen we graag bij Eetcafé Giethoorn – Burgers & Grill of ’t Binnenhof Paasloo. Je zit hier aan de rand van het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden en met alle activiteiten die je bij deze locaties kan doen, zoals boerenspellen, suppen, (boog)schieten, fietsen, varen en meer, is dit een perfecte locatie voor een gezellige dag met de familie of vrienden. En we hebben een primeur: want binnenkort opent van dezelfde eigenaar ook het nieuwe restaurant OSS&ZYL. We houden je op de hoogte!

Voorzijde 't Binnenhof Paasloo (002)

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie van aanbevelingen van onze partners. Wil jij op de hoogte blijven van de tips die wij verzamelen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook. Zo mis je niets meer!